Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

O singura ferma de porcine din romania exporta in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, citand Romania Libera, dupa 9 ani de interdictii, livrarile de carne de porc din Romania au primit unda verde pentru Uniunea Europeana. Insa fermierii nu prea au ce exporta, iar conditiile sanitar-veterinare sunt inca foarte dure. Din luna ianuarie, Romania nu mai are restrictii la livrarile de carne de porc in Uniunea Europeana. Desi embargoul a fost ridicat, in prezent, doar o singura firma autorizata de Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) efectueaza livrari de carne de porc in UE.
Initial, un numar de 12 holdinguri au depus documentatia la ANSVSA in vederea includerii in sistemul ce permite Romaniei expedierea, catre alte state membre, de carne proaspata, precum si de preparate din carne de produse din carne. In urma evaluarii dosarelor, doua solicitari au obtinut rezultate favorabile. Apoi, una dintre firme (ANGST) si-a retras cererea, ramanand un singur holding (Smithfield) care a fost evaluat. Acest holding detine atat exploatatii comerciale, cat si unitati de abatorizare, transare si procesare a carnii.

Numarul animalelor din ferme s-a redus foarte mult in ultimii ani, nu exista un disponibil prea mare pentru export, spune seful Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor. In Romania, se importa destul de mult. Din totalul de 3,3 milioane de porci, 1,8 milioane provin din porci importati la greutatea de 25 de kilograme si care sunt ingrasati in fermele de la noi. In acest an, insa, problema va fi ca nu mai e rentabil nici sa-i aduci la 25 de kilograme pentru ca preturile au crescut si profitul se diminueaza drastic. In Romania, in ultimele doua decenii a fost distrus sistemul integrat de crestere a porcilor si s-au dezvoltat fermele de ingrasare si unitatile de prelucrare”, a precizat Adrian Radulescu.

Wolmart se mentine lider mondial la vanzarile de carne
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit FoodProductionDaily, gigantul american al retailului, Wolmart, se mentine lider mondial in vanzarea carnii si a preparatelor din carne, dupa ce, in trimestrul doi al acestui an a inregistrat un total al vanzarilor, la nivel mondial, la aceste sortimente de 113,5 miliarde de dolari Valoarea vanzarilor reprezinta o crestere de 4,5 %, fata...

Scandia se va lansa in productia de mezeluri
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Intr-un interviu acordat revistei Magazin Progresiv, Andrei Ursulescu, Director General al companiei Scandia Foods afirma ca intentioneaza sa treaca la productia de mezeluri. Raspunzand intrebarilor, Andrei Ursulescu a mai adaugat: Anul acesta am aniversat 90 de ani de existenta a brandului Scandia Sibiu. Pana acum, avem o crestere de 12% a...