Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O singura ferma de porcine din romania exporta in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, citand Romania Libera, dupa 9 ani de interdictii, livrarile de carne de porc din Romania au primit unda verde pentru Uniunea Europeana. Insa fermierii nu prea au ce exporta, iar conditiile sanitar-veterinare sunt inca foarte dure. Din luna ianuarie, Romania nu mai are restrictii la livrarile de carne de porc in Uniunea Europeana. Desi embargoul a fost ridicat, in prezent, doar o singura firma autorizata de Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) efectueaza livrari de carne de porc in UE.
Initial, un numar de 12 holdinguri au depus documentatia la ANSVSA in vederea includerii in sistemul ce permite Romaniei expedierea, catre alte state membre, de carne proaspata, precum si de preparate din carne de produse din carne. In urma evaluarii dosarelor, doua solicitari au obtinut rezultate favorabile. Apoi, una dintre firme (ANGST) si-a retras cererea, ramanand un singur holding (Smithfield) care a fost evaluat. Acest holding detine atat exploatatii comerciale, cat si unitati de abatorizare, transare si procesare a carnii.

Numarul animalelor din ferme s-a redus foarte mult in ultimii ani, nu exista un disponibil prea mare pentru export, spune seful Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor. In Romania, se importa destul de mult. Din totalul de 3,3 milioane de porci, 1,8 milioane provin din porci importati la greutatea de 25 de kilograme si care sunt ingrasati in fermele de la noi. In acest an, insa, problema va fi ca nu mai e rentabil nici sa-i aduci la 25 de kilograme pentru ca preturile au crescut si profitul se diminueaza drastic. In Romania, in ultimele doua decenii a fost distrus sistemul integrat de crestere a porcilor si s-au dezvoltat fermele de ingrasare si unitatile de prelucrare”, a precizat Adrian Radulescu.

Aprovizionarea cu carne de porc, o noua problema globala
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit GlobalMeatnews.com, fermierii crescatori de porci avertizeaza consumatorii asupra unui deficit de carne de porc pentru anul viitor. Dupa cum informeaza Asociatia Nationala a Crescatorilor de Porci din Marea Britanie deficitul in hrana pentru porci a fost cauzat de conditiile dezastruoase de crestere si recoltare care au inflationat...

Program de imbunatatire a nucleului genetic la pic romania
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Dupa cum informeaza recolta.eu, PIC Romania, parte a grupului britanic Genus, lider mondial in genetica si ameliorarea animala, a demarat un nou program de accelerare a progresului genetic in fermele partenere, prin activarea unei conexiuni permanente cu nucleul genetic APEX, din SUA. Acest nucleu genetic, devenit functional din anul 2009 si a...