Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

O vacă moartă, mai scumpă decât una vie!

Autor: joi, 29 mai, 2014

Normativele UE obligă primăriile să încheie contrace cu firma de incinerare a cadavrelor de origine animala. Multe autorităţi nu îşi permit încă acest lucru, în condiţiile în care costul pentru o bovină, spre exemplu, poate ajunge şi la 2.000 de lei

Fiecare primărie trebuie să încheie un contract cu o firmă de neutralizare a cadavrelor de origine animală. Prevederea este inclusă într-un act normativ al Uniunii Europene – Regulamentul nr. 1.068 din 21 ortombrie 20109, care vizează modul în cere trebuie să se incinereze animalele sau subprodusele de origine animală. Astfel, fiecare primărie are obligaţia de a încheia un contract cu o firmă de neutralizare, valoarea acestuia fiind de aproximativ 500 de lei, sumă care însă nu asigură şi incinerarea, ci doar deplasarea personalului la locul solicitării, în timp util.

Deşi valoarea contractului nu este mare, suma propriu-zisă pe care primăriile trebuie să o dea unei astfel de firme poate ajunge până la 2.000 de lei, în cazul unei bovine. Cea mai mare problemă o avem cu primarii care nu înţeleg că atunci când au probleme, au animale moarte în comună, trebuie să solicite societatea cu care au contract, care este obligată să vină. În cazul în care nu există un contract, acea firmă nu are nici o obligaţie şi vine când poate, a declarat Ioan Vasile Gaboran, director executiv adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Animalelor (DSVSA) Iaşi. Deoarece în judeţ există şi primării care nu îşi pot permite să încheie un astfel de contract, reprezentantul DSVSA a spus că se poate apela cu uşurinţă la un container frigorific în care să fie păstrate cadavrele, până ce acestea vor fi incinerate. (ziarulevenimentul.ro)

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...

Animalele moarte trebuie incinerate obligatoriu!

Autor: Meat MIlkjoi, 29 mai, 2014

Normativele UE obligă primăriile să încheie contrace cu firma de incinerare a cadavrelor de origine animala. Multe autorităţi nu îşi permit încă acest lucru, în condiţiile în care costul pentru o bovină, spre exemplu, poate ajunge şi la 2.000 de lei

Fiecare primărie trebuie să încheie un contract cu o firmă de neutralizare a cadavrelor de origine animală. Prevederea este inclusă într-un act normativ al Uniunii Europene – Regulamentul nr. 1.068 din 21 ortombrie 20109, care vizează modul în cere trebuie să se incinereze animalele sau subprodusele de origine animală. Astfel, fiecare primărie are obligaţia de a încheia un contract cu o firmă de neutralizare, valoarea acestuia fiind de aproximativ 500 de lei, sumă care însă nu asigură şi incinerarea, ci doar deplasarea personalului la locul solicitării, în timp util.

Deşi valoarea contractului nu este mare, suma propriu-zisă pe care primăriile trebuie să o dea unei astfel de firme poate ajunge până la 2.000 de lei, în cazul unei bovine. Cea mai mare problemă o avem cu primarii care nu înţeleg că atunci când au probleme, au animale moarte în comună, trebuie să solicite societatea cu care au contract, care este obligată să vină. În cazul în care nu există un contract, acea firmă nu are nici o obligaţie şi vine când poate, a declarat Ioan Vasile Gaboran, director executiv adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Animalelor (DSVSA) Iaşi. Deoarece în judeţ există şi primării care nu îşi pot permite să încheie un astfel de contract, reprezentantul DSVSA a spus că se poate apela cu uşurinţă la un container frigorific în care să fie păstrate cadavrele, până ce acestea vor fi incinerate. (ziarulevenimentul.ro)

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...

ANSVSA: Retragere de piață a produsului “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Joi, Punctul Naţional de Contact RASFF România a fost notificat de către Punctul European de Contact RASFF asupra unei retrageri iniţiată de compania Mega Image pentru sortimentul de brânză “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”.   Retragerea produsului a fost inițiată în urma unei informări primite de la...

Dialog între ANSVSA și oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, s-a întâlnit cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar.   Această întâlnire are loc la finalul vizitei efectuate de oamenii de afaceri saudiți în țara noastră, cu scopul de a stabili relații comerciale cu...

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...