Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

O vacă ”nebună” a bântuit Germania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 22 ianuarie, 2014

Un caz de encefalopatie spongiformă bovină (BSE) a fost confirmat la o vacă bătrână de zece ani la o fermă din Germania, la granița cu Polonia, informează The Meat Site.

Animalul, acum incinerat, nu a intrat în lanțul alimentar și niciun vițel al acelei vaci nu mai este în viață, a anunțat Organizația Mondială a Animalelor (OIE).

Notificarea a fost emisă în 17 ianuarie, confirmându-se sacrificarea vacii bătrâne, precum și distrugerea tuturor vițeilor fătați.

Locația fermei de 80 de vaci este în cartierul Eisenhüttenstadt Brandenburg, în partea de est a Germaniei, unde medicii veterinari au găsit animalul în urma unui control de rutină, deși nu fost evidențiate semne clinice.

Probele au fost depuse la Institutul Friedrich – Loeffler în Greifswald care a confirmat rezultatul pozitive către Direcția de Sănătate și Bunăstarea Animalelor din Bonn pe 9 ianuarie.

Un alt caz de BSE a fost confirmat tot în Germania, la mijlocul anului 2009 . Măsuri de control au fost puse în aplicare la acea vreme.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...