Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ocde: preturile la energie si produse alimentare au crescut puternic inflatia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rata anuala medie a inflatiei in tarile membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a crescut, in februarie, la 2,4%, puternic influentata de cresterea preturilor la energie si produse alimentare, scrie Agerpres.

Fata de ianuarie 2011, cand rata medie anualizata a fost in OCDE de 2,2%, in februarie s-a ajuns la 2,4%, cel mai inalt nivel al inflatiei atins din octombrie 2008, conform expertilor OCDE.

„Cresterea a fost din nou bazata pe inflatia la produsele alimentare si energie, care s-a majorat cu 3%, respectiv 10,1% in februarie, fata de 2,6% si 8,4% in ianuarie”, se arata in comunicat, care precizeaza ca fara influenta produselor alimentare si energiei, rata anuala a inflatiei in OECD a fost stabila, la 1,3%, in februarie 2011.

In zona euro, inflatia HICP (indicele armonizat al preturilor de consum) a crescut la 2,4% in februarie, fata de 2,3% in ianuarie. In SUA, inflatia anualizata a crescut in februarie la 2,1%, fata de 1,6% in ianuarie 2011, in Marea Britanie cresterea a fost la 4,4%, fata de 4%, in Italia de 2,4% (2,1% inflatiei anualizata in ianuarie) si in Germania 2,1%, fata de 2%.

Inflatia anuala a scazut usor in februarie fata de ianuarie in Canada (2,2%, fata de 2,3%), Franta (1,7%, fata de 1,8%) si a ramas stabila in Japonia, la zero, pentru a treia luna consecutiv. In UE, inflatia anuala a fost de 2,4% in februarie, iar cea mai mare rata anualizata a inflatiei din statele membre OECD s-a inregistrat in februarie 2011 in Estonia (5,7%), Coreea de Sud (4,5%), urmata de Grecia si Marea Britanie (4,4%).

Cea mai scazuta rata a inflatiei la nivel anual s-a inregistrat in OECD in Japonia (0), Elvetia (0,5%) si Norvegia (1,2). Fara influenta inflatiei la alimente si energie, inflatia anualizata in zona euro a fost in februarie de 1% si in UE de 1,3%. Pentru un interval de referinta de o luna, inflatia a crescut in OECD cu 0,4% in februarie fata de ianuarie 2011, cu 0,8% in Marea Britanie, 0,5% in Franta, Germania si SUA si cu 0,3% in Canada si Italia.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...