Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ocde: preturile la energie si produse alimentare au crescut puternic inflatia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rata anuala medie a inflatiei in tarile membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a crescut, in februarie, la 2,4%, puternic influentata de cresterea preturilor la energie si produse alimentare, scrie Agerpres.

Fata de ianuarie 2011, cand rata medie anualizata a fost in OCDE de 2,2%, in februarie s-a ajuns la 2,4%, cel mai inalt nivel al inflatiei atins din octombrie 2008, conform expertilor OCDE.

„Cresterea a fost din nou bazata pe inflatia la produsele alimentare si energie, care s-a majorat cu 3%, respectiv 10,1% in februarie, fata de 2,6% si 8,4% in ianuarie”, se arata in comunicat, care precizeaza ca fara influenta produselor alimentare si energiei, rata anuala a inflatiei in OECD a fost stabila, la 1,3%, in februarie 2011.

In zona euro, inflatia HICP (indicele armonizat al preturilor de consum) a crescut la 2,4% in februarie, fata de 2,3% in ianuarie. In SUA, inflatia anualizata a crescut in februarie la 2,1%, fata de 1,6% in ianuarie 2011, in Marea Britanie cresterea a fost la 4,4%, fata de 4%, in Italia de 2,4% (2,1% inflatiei anualizata in ianuarie) si in Germania 2,1%, fata de 2%.

Inflatia anuala a scazut usor in februarie fata de ianuarie in Canada (2,2%, fata de 2,3%), Franta (1,7%, fata de 1,8%) si a ramas stabila in Japonia, la zero, pentru a treia luna consecutiv. In UE, inflatia anuala a fost de 2,4% in februarie, iar cea mai mare rata anualizata a inflatiei din statele membre OECD s-a inregistrat in februarie 2011 in Estonia (5,7%), Coreea de Sud (4,5%), urmata de Grecia si Marea Britanie (4,4%).

Cea mai scazuta rata a inflatiei la nivel anual s-a inregistrat in OECD in Japonia (0), Elvetia (0,5%) si Norvegia (1,2). Fara influenta inflatiei la alimente si energie, inflatia anualizata in zona euro a fost in februarie de 1% si in UE de 1,3%. Pentru un interval de referinta de o luna, inflatia a crescut in OECD cu 0,4% in februarie fata de ianuarie 2011, cu 0,8% in Marea Britanie, 0,5% in Franta, Germania si SUA si cu 0,3% in Canada si Italia.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...