Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Oficial, pe web

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Oamenii sunt interesati de agricultura ecologica, de tot ce presupune aceasta activitate, dar si de constrangerile si beneficiile rezultate dintr-un business eco. In plus, fermierii au nevoie sa stie cand vor primi urmatoarea transa de subventii de stat, dar si unde gasesc informatii despre siguranta alimentelor. Va oferim cateva repere online, care sa va ajute sa raspundeti acestor intrebari si curiozitati.

Agricultura ecologica
|www.ec.europa.eu/agriculture/organic/home_ro|
Site-ul este o initiativa a Directoratului General pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala al Comisiei Europene ca parte a campaniei de promovare a agriculturii ecologice in Uniunea Europeana. Acesta serveste ca punct de plecare al campaniei, iar continutul general este adaptat pentru consumatori. Site-ul ofera informatii legate atat de nutritia si igiena animalelor crescute in sistem ecologic, cat si de cresterea ecologica a plantelor. Consumatorii pot vedea ce insemne ar trebui sa urmareasca pentru a se asigura ca produsul achizitionat este ecologic si au la dispozitie statistici legate de co­mer­tul pe acest segment de piata in Uniunea Europeana si in alte state ale lumii.

Siguranta alimentelor
|www.ansvsa.ro|
Cei care doresc sa afle cele mai noi informatii legate de siguranta alimentelor au la dispozitie site-ul Autoritatii Nationale Sanitar – Ve­terinare si pentru Siguranta Alimen­te­lor. Site-ul a­duce vi­zi­ta­tori­lor si informatii le­ga­te de identificarea ani­malelor, transportatori de ani­male, sau proceduri de in­spec­tie. De asemenea, nu lip­sesc nici informatiile despre struc­tura te­ritoriala, echipa de lu­cru si planul de actiuni pentru 2009-2010 sau idicatii legislative pe teme ce tin de competenta autoritatii. Site-ul ANSVSA ofera si o serie de statistici privind efectivele animale sau situatia agricola.

Pescuit
|www.apdrp.ro|
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit este institutia care, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, indeplineste functia de plata pentru proiectele de investitii, finantate din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si din Fondul European de Pescuit. De asemenea, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala va efectua plati pentru proiectele SAPARD, care au fost deja contractate pana la finele anului 2006 si va implementa tehnic si financiar Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

http://www.acbcr.ro/   Portalul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România atinge şi dezbate, în principal, nevoia unei strategii naţionale pe termen lung, în acest domeniu, ineficienţa şi inconsecvenţa  unor măsuri de sprijin pentru agricultură şi adaptarea greoaie a fermierilor români la condiţiile...

InfoWeb-Ediția 23
Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf   Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor...