Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

OIPA sunt recunoscute oficial, la nivel național

Autor: Meat MIlkvineri, 21 martie, 2014

Organizaţiile interprofesionale pentru un produs sau un grup de produse agroalimentare (OIPA) sunt recunoscute la nivel naţional de stat, după ce Executivul a emis o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens.

Astfel, potrivit normei legislative, organizaţia interprofesională pentru un produs sau un grup de produse agroalimentare este persoană juridică română de drept privat, de interes public, cu caracter profesional, fără scop patrimonial, formată din toate organizaţiile profesionale de pe filiera produsului agroalimentar sau o parte din acestea, recunoscută de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

O astfel de organizaţie trebuie să reprezinte o parte semnificativă a producţiei şi a procesării şi/sau a comercializării, inclusiv a distribuirii produselor agroalimentare la nivel naţional şi nu poate desfăşura independent activităţi de producţie, procesare sau comercializare.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...