Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mink Farm Invest își extinde fermele de nurci din Ardeal

Autor: Meat MIlkluni, 4 august, 2014

O investiție olandeză interesantă a atras atenția încă de acum doi ani, de când a fost anunțată. Este vorba despre două ferme de nurci pe care străinii le au în plan în județul Brașov: una în Șercaia și alta la Feldioara, informează Agrointel.

Ambele, cu o capacitate de creștere pentru 50.000 de nurci pe an, dintre care o unitate este funcțională din primăvară. Compania olandeză Mink Farm Invest, fondată de Samuel Nieuwenhuis, nu a finalizat încă investițiile, deși ferma din Șercaia a fost deschisă la începutul acestui an, când a fost populată cu 30.000 de animale.

Potrivit publicației locale ”Bună ziua, Brașov” care citează informații din solicitările de avize necesare pentru realizarea unui un depozit frigorific, destinat congelării blănurilor rezultate în urma sacrificării nurcilor, ferma din Șercaia va avea o capacitate de creștere de 50.000 de nurci anual.

După investiția de la Șercaia, Mink Farm Invest a obținut un teren și la Feldioara, pentru o nouă fermă. Cum suprafața și capacitatea vor fi aceleași ca și la prima fermă a olandezilor în România, se poate spune că în următorii doi ani Brașovul va putea livra în fiecare an 100.000 de blănuri de nurcă companiilor care produc haine de lux. Mink Farm Invest a fondat ferme de nurci în Polonia, Turcia, Bulgaria și statele baltice. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...