Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Olympus a inaugurat noua instalație de biogaz în valoare de 4 mil. euro

Autor: meatmilkjoi, 25 iulie, 2019

(Comunicat) Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, își continuă angajamentele în domeniul protecției mediului și al utilizării tehnologiilor eficiente energetic și investește 4 milioane de euro într-o stație de producție de biogaz.

 

Amplasată pe platforma fabricii Olympus de la Hălchiu, din județul Brașov, stația produce, în medie, pana la 600 de metri cubi de biogaz pe oră și are o capacitate de stocare de 2.000 de metri cubi.

 

Tehnologia inovatoare utilizată în cadrul noii stații transformă lactoza și apele uzate rezultate din procesul de producție al lactatelor în biogaz și contribuie la scăderea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon ale fabricii. Biogazul este captat prin intermediul unui balon, apoi este uscat cu ajutorul unui chiller, pentru a fi, în final, introdus într-un cazan cu abur, unde este utilizat la producerea energiei termice.

 

Stația permite utilizarea eficientă a resurselor naturale, diminuand cantitatile de gaz metan, dar și reduceri semnificative de costuri în procesul de producție al fabricii Olympus de la Hălchiu. Astfel, independența energetică a unității de producție a fost asigurată ca urmare a scăderii cu pana la 60% a necesarului de gaz metan utilizat în consumul intern al fabricii.

 

De la demararea producției, stația de biogaz a generat un volum de peste cinci milioane de metri cubi, prin reducerea cantității de gaz metan ars în instalații.

 

„Prin investițiile realizate de-a lungul timpului în fabrica de la Hălchiu, ne-am angajat să devenim unul dintre cei mai mari producători din industria lactatelor și să fim, în același timp, un model de sustenabilitate, prin strategia pe care o avem în domeniul protecției mediului și al eficienței energetice”, a declarat Dimitris Kelas (Director General Olympus România).

 

Fabrica Olympus de la Hălchiu face parte din grupul Hellenic Dairies și este cea mai modernă și mai tehnologizată unitate de producție a lactatelor din Europa de Sud-Est. Cu o suprafață de 35.000 de metri pătrați, unitatea de producție beneficiază de echipamente de ultimă generație pentru recepția și procesarea laptelui, precum și pentru ambalarea produselor.

 

Cu o capacitate totală de colectare a laptelui de 75 de tone pe oră, fabrica din Brașov produce iaurt, lapte proaspăt și UHT, brânză şi smântână. Produsele sunt distribuite în hipermarketurile şi supermarketurile din România, dar şi în Italia, Germania, Austria, Anglia, Franța și Suedia.

 

Grupul Hellenic Dairies, cel mai mare procesator de lactate din sud-estul Europei, a împlinit zece ani de prezență la raft pe piața românească, perioadă în care a investit peste 130 de milioane de euro pe plan local. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor.

 

Cu o experiență de 14 ani în cadrul grupului Hellenic Dairies, Dimitris Kelas ocupă de aproximativ un an funcția de Director General al Olympus România. Dimitris este licențiat în inginerie electrică și electronică și are două diplome de master în ingineria și managementul industrial, respectiv în controlul de sistem și metrologie.

Weltec Biopower: Biometan din deșeuri și energie pentru 9.600 gospodării
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 februarie 2019

(Comunicat) În timpul iernii 2019, producătorul german de instalații de biogaz WELTEC BIOPOWER a început să construiască o fabrică de biometan lângă Pontefract, West Yorkshire, Marea Britanie. Clientul este Lanes Farm Energy, un proiect gas-to-grid, dezvoltat de Aqua Consultants.   Tel Sultan, directorul companiei Lanes Farm...

FrieslandCampina a introdus primul lapte certificat ”PlanetProof”
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 19 decembrie 2018

FrieslandCampina a anunțat că a devenit prima companie din domeniul lactatelor care lansează, deocamdată în Olanda, laptele obținut în mod durabil, obținând certificarea și dreptul de etichetare "PlanetProof", acordate de firma de certificare Stichting Milieukeur, care stabilește standardul pentru o abordare mai largă a durabilității...