Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

OMC: Interdicția Rusiei privind importul de porci vii este ilegală

Autor: Meat MIlkmarți, 30 august, 2016

(Autor: Cristian Florin IRIMIA) O comisie a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) a declarat ilegală interdicţia impusă de Rusia asupra importurilor de porci vii, de carne proaspătă de porc şi de alte produse din porc provenite din UE, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Comisiei Europene

 

Hotărârea vizează interdicţia de import de porci vii impusă de Rusia la începutul anului 2014 din cauza unui număr limitat de cazuri de pestă porcină africană în zone din UE apropiate de graniţa cu Belarusul.
Comisia OMC a recunoscut că refuzul Rusiei de a accepta importurile de anumite produse din UE, inclusiv de porci vii, şi de a adapta în consecinţă certificatele de import UE – Rusia constituie o interdicţie a importurilor din întreaga UE.

 

Aceasta măsură nu se bazează pe standardele internaţionale relevante şi încalcă normele Acordului OMC privind aplicarea măsurilor sanitare şi fitosanitare (Acordul SPS).

 

Potrivit comunicatului, comisia OMC a criticat în acelaşi mod şi interdicţiile individuale impuse de Rusia asupra importurilor de porci vii din Polonia, Lituania şi Estonia.

 

Comisia susţine că hotărârea OMC confirmă faptul că măsurile luate de Rusia împotriva UE nu prea au de-a face cu nişte riscuri sanitare sau de sănătate reale. Produsele UE sunt sigure şi deci nu este necesar pentru nicio ţară să menţină restricţii nejustificate asupra importurilor.

 

Raportul comisiei OMC poate fi contestat în termen de 60 de zile. Dacă nu se prezintă niciun recurs în termenul indicat, raportul va fi adoptat, iar Rusia va fi obligată să respecte recomandarea, informează Bursa.

EuroCommerce cere armonizarea completă a normelor de protecție a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Cu ocazia Zilei Mondiale a drepturilor consumatorilor, EuroCommerce solicită armonizarea normelor privind garanțiile și contractele pentru consumatori online și offline. Într-adevăr, UE are încă un drum lung de parcurs pentru a armoniza pe deplin normele privind protecția consumatorilor și pentru a le adapta la epocile...

EuroCommerce: Restrângerea drepturilor retail-lului va lovi în consumatori!
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a stabilit viziunea comercianților cu amănuntul și a comercianților cu amănuntul asupra lanțului de aprovizionare, în urma unei declarații a reprezentanților producătorilor, procesatorilor și marilor mărci globale.   "Suntem de acord cu obiectivul unui...