Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

OMC: Interdicția Rusiei privind importul de porci vii este ilegală

Autor: Meat MIlkmarți, 30 august, 2016

(Autor: Cristian Florin IRIMIA) O comisie a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) a declarat ilegală interdicţia impusă de Rusia asupra importurilor de porci vii, de carne proaspătă de porc şi de alte produse din porc provenite din UE, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Comisiei Europene

 

Hotărârea vizează interdicţia de import de porci vii impusă de Rusia la începutul anului 2014 din cauza unui număr limitat de cazuri de pestă porcină africană în zone din UE apropiate de graniţa cu Belarusul.
Comisia OMC a recunoscut că refuzul Rusiei de a accepta importurile de anumite produse din UE, inclusiv de porci vii, şi de a adapta în consecinţă certificatele de import UE – Rusia constituie o interdicţie a importurilor din întreaga UE.

 

Aceasta măsură nu se bazează pe standardele internaţionale relevante şi încalcă normele Acordului OMC privind aplicarea măsurilor sanitare şi fitosanitare (Acordul SPS).

 

Potrivit comunicatului, comisia OMC a criticat în acelaşi mod şi interdicţiile individuale impuse de Rusia asupra importurilor de porci vii din Polonia, Lituania şi Estonia.

 

Comisia susţine că hotărârea OMC confirmă faptul că măsurile luate de Rusia împotriva UE nu prea au de-a face cu nişte riscuri sanitare sau de sănătate reale. Produsele UE sunt sigure şi deci nu este necesar pentru nicio ţară să menţină restricţii nejustificate asupra importurilor.

 

Raportul comisiei OMC poate fi contestat în termen de 60 de zile. Dacă nu se prezintă niciun recurs în termenul indicat, raportul va fi adoptat, iar Rusia va fi obligată să respecte recomandarea, informează Bursa.

Greenpeace cere scăderea producției de lapte și carne
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 14 martie 2018

Ca și când n-ar avea altă treabă mai bună de făcut, Greenpeace a lansat la începutul săptămânii un manifest prin care cere scăderea activităților din fermele de lapte, diminuarea producției de lapte și scăderea consumului de lactate, zice-se, ”pentru o planetă mai sănătoasă”.   Ca răspuns la manifestul...

C.E. invită la dialog pe tema diminuării risipei de alimente
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 februarie 2018

(Comunicat) In prezent Comisia Europeană are în vedere domeniul de aplicare a noii propuneri de promovare a economiei circulare, care prevede inclusiv acțiuni de prevenire și combatere a risipei alimentare.   Reprezentanții MADR sunt membri în cadrul grupului de lucru ”EU Platform on Food Losses and Food Waste” – platformă...