Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Omg-urile nu pun in pericol sanatatea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Animalele hranite cu porumb, orez, soia sau cartofi modificate genetic nu au probleme de sanatate si sunt la fel de sanatoase ca si cele care se hranesc cu vegetale nemodificate genetic, se arata intr-un studiu ce va aparea in revista Food and Chemical Toxicology.

Evaluarea s-a desfasurat pe o perioada de un an, iar datele au fost rezultate din 24 de studii internationale realizate de institute si organisme independente (american, brazilian, japonez, norvegian, etc.). Au fost 12 studii care au vizat perioade de la 90 de zile la doi ani si alte 12, care s-au referit la cinci generatii de animale.

Aceste studii au fost realizate in tari diferite, unde au fost testate mai multe tipuri de animale: pui, soareci, sobolani, capre si vaci, toate animale de laborator.

Pe perioada studiului, animalele au fost hranite cu 33% plante transgenice comercializate – porumb, orez, soia si cartofi – respectand nivelul stabilit de OECD in 1998. Cercetatorii au observat numerosi parametri: cresterea, ponderea organelor, dezvoltarea, enzimele din sange, organele de reproducere, pancreasul, creierul, inima, o examinare din toate punctele de vedere, spune Ricroch.

Asadar, studiul arata ca OMG-urile nu sunt nocive din punct de vedere sanitar pentru animale. Aceasta concluzie este linistitoare. Daca s-ar fi demonstrat contrariul, insemna ca recomandarile toxicologilor n-au fost aplicate, a adaugat geneticianul de la Institutul AgroParisTech.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....