Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Omg-urile nu pun in pericol sanatatea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Animalele hranite cu porumb, orez, soia sau cartofi modificate genetic nu au probleme de sanatate si sunt la fel de sanatoase ca si cele care se hranesc cu vegetale nemodificate genetic, se arata intr-un studiu ce va aparea in revista Food and Chemical Toxicology.

Evaluarea s-a desfasurat pe o perioada de un an, iar datele au fost rezultate din 24 de studii internationale realizate de institute si organisme independente (american, brazilian, japonez, norvegian, etc.). Au fost 12 studii care au vizat perioade de la 90 de zile la doi ani si alte 12, care s-au referit la cinci generatii de animale.

Aceste studii au fost realizate in tari diferite, unde au fost testate mai multe tipuri de animale: pui, soareci, sobolani, capre si vaci, toate animale de laborator.

Pe perioada studiului, animalele au fost hranite cu 33% plante transgenice comercializate – porumb, orez, soia si cartofi – respectand nivelul stabilit de OECD in 1998. Cercetatorii au observat numerosi parametri: cresterea, ponderea organelor, dezvoltarea, enzimele din sange, organele de reproducere, pancreasul, creierul, inima, o examinare din toate punctele de vedere, spune Ricroch.

Asadar, studiul arata ca OMG-urile nu sunt nocive din punct de vedere sanitar pentru animale. Aceasta concluzie este linistitoare. Daca s-ar fi demonstrat contrariul, insemna ca recomandarile toxicologilor n-au fost aplicate, a adaugat geneticianul de la Institutul AgroParisTech.

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...

Meat Milk 2019: GrECo JLT va susține o prezentare în ședința generală din 30 mai
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania GrECo JLT, va participa la Conferința Internațională Meat Milk 2019, care se va desfășura sub titlul ”Protejarea interesului național în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Conform programului, compania va susține o prezentare...