Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Omg-urile nu pun in pericol sanatatea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Animalele hranite cu porumb, orez, soia sau cartofi modificate genetic nu au probleme de sanatate si sunt la fel de sanatoase ca si cele care se hranesc cu vegetale nemodificate genetic, se arata intr-un studiu ce va aparea in revista Food and Chemical Toxicology.

Evaluarea s-a desfasurat pe o perioada de un an, iar datele au fost rezultate din 24 de studii internationale realizate de institute si organisme independente (american, brazilian, japonez, norvegian, etc.). Au fost 12 studii care au vizat perioade de la 90 de zile la doi ani si alte 12, care s-au referit la cinci generatii de animale.

Aceste studii au fost realizate in tari diferite, unde au fost testate mai multe tipuri de animale: pui, soareci, sobolani, capre si vaci, toate animale de laborator.

Pe perioada studiului, animalele au fost hranite cu 33% plante transgenice comercializate – porumb, orez, soia si cartofi – respectand nivelul stabilit de OECD in 1998. Cercetatorii au observat numerosi parametri: cresterea, ponderea organelor, dezvoltarea, enzimele din sange, organele de reproducere, pancreasul, creierul, inima, o examinare din toate punctele de vedere, spune Ricroch.

Asadar, studiul arata ca OMG-urile nu sunt nocive din punct de vedere sanitar pentru animale. Aceasta concluzie este linistitoare. Daca s-ar fi demonstrat contrariul, insemna ca recomandarile toxicologilor n-au fost aplicate, a adaugat geneticianul de la Institutul AgroParisTech.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...