Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ONG-uri europene solicită României refacerea stocurilor de peşte

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 8 mai, 2013

Peste 130 de organizaţii neguvernamentale de mediu din ţări comunitare solicită ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Ana Varga, sprijinul pentru obiectivul Parlamentului European de refacere a stocurilor de peşte până în 2020 şi stoparea pescuitului excesiv până în 2015.

“În urma negocierilor privind reforma Politicii Comune în domeniul Pescuitului (PCP), se intră în etapa finală şi decisivă şi noi, organizaţiile semnatare, vă scriem pentru a vă îndemna să sprijiniţi obiectivul Parlamentului European de refacere a stocurilor de peşte până în 2020 şi a pune sfârşit pescuitului excesiv până în 2015”, se menţionează într-o scrisoare deschisă adresată ministrului delegat.

ONG-urile de mediu atrag atenţia, în documentul citat, asupra faptului că 30 de ani de gestionare a pescuitului în UE în cadrul PCP au dus la epuizarea gravă a populaţiilor de peşti, degradarea ecosistemelor, precum şi daune aduse speciilor marine şi a habitatelor acestora. În acest sens, acestea arată că 47% din stocurile evaluate în Oceanul Atlantic şi 80% în Marea Mediterană sunt supraexploatate, împreună cu cinci dintre cele şapte stocuri de peşte din Baltica.
“Se estimează că, prin permiterea pescuitului excesiv al stocurilor de peşte din UE, guvernele sunt de acord în mod tacit să risipească mai mult de trei miliarde de euro din potenţialul valorii debarcărilor în fiecare an, ceea ce ar putea sprijini mai mult de 100.000 de slujbe suplimentare”, precizează ONG-urile de mediu.(Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...