Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Onu: cu 40% mai mult pentru alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Preturile la alimente urmeaza sa creasca cu pana la 40% in urmatorul deceniu, pe fondul unei cereri mai ridicate din partea pietelor emergente si a productiei de biocombustibili, potrivit unui raport al Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie (FAO) din cadrul ONU si al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, care avertizeaza asupra posibilitatii extinderii foametei si a insecuritatii alimentatiei.

Preturile productiei agricole au scazut fata de nivelurile record inregistrate in urma cu doi ani, dar sunt preconizate a creste din nou, fara a mai reveni la nivelurile medii inregistrate in ultimul deceniu. Se anticipeaza ca preturile animalelor vii nu vor creste prea puternic, desi cererea mondiala pentru carne urca rapid, pe fondul cresterii veniturilor anumitor clase sociale din tarile emergente.

„Estimarile potrivit carora productia agricola se va scumpi ar putea declansa o noua goana a fondurilor suverane si a investitorilor puternici de a achizitiona terenuri, fapt ce ar putea marginaliza in continuare comunitatile rurale”, a spus Barbara Crowther, director de comunicare in cadrul Fundatiei Fairtrade.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...