Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Onu: cu 40% mai mult pentru alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Preturile la alimente urmeaza sa creasca cu pana la 40% in urmatorul deceniu, pe fondul unei cereri mai ridicate din partea pietelor emergente si a productiei de biocombustibili, potrivit unui raport al Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie (FAO) din cadrul ONU si al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, care avertizeaza asupra posibilitatii extinderii foametei si a insecuritatii alimentatiei.

Preturile productiei agricole au scazut fata de nivelurile record inregistrate in urma cu doi ani, dar sunt preconizate a creste din nou, fara a mai reveni la nivelurile medii inregistrate in ultimul deceniu. Se anticipeaza ca preturile animalelor vii nu vor creste prea puternic, desi cererea mondiala pentru carne urca rapid, pe fondul cresterii veniturilor anumitor clase sociale din tarile emergente.

„Estimarile potrivit carora productia agricola se va scumpi ar putea declansa o noua goana a fondurilor suverane si a investitorilor puternici de a achizitiona terenuri, fapt ce ar putea marginaliza in continuare comunitatile rurale”, a spus Barbara Crowther, director de comunicare in cadrul Fundatiei Fairtrade.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...