Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Onu: cu 40% mai mult pentru alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Preturile la alimente urmeaza sa creasca cu pana la 40% in urmatorul deceniu, pe fondul unei cereri mai ridicate din partea pietelor emergente si a productiei de biocombustibili, potrivit unui raport al Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie (FAO) din cadrul ONU si al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, care avertizeaza asupra posibilitatii extinderii foametei si a insecuritatii alimentatiei.

Preturile productiei agricole au scazut fata de nivelurile record inregistrate in urma cu doi ani, dar sunt preconizate a creste din nou, fara a mai reveni la nivelurile medii inregistrate in ultimul deceniu. Se anticipeaza ca preturile animalelor vii nu vor creste prea puternic, desi cererea mondiala pentru carne urca rapid, pe fondul cresterii veniturilor anumitor clase sociale din tarile emergente.

„Estimarile potrivit carora productia agricola se va scumpi ar putea declansa o noua goana a fondurilor suverane si a investitorilor puternici de a achizitiona terenuri, fapt ce ar putea marginaliza in continuare comunitatile rurale”, a spus Barbara Crowther, director de comunicare in cadrul Fundatiei Fairtrade.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...