Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Onu: cu 40% mai mult pentru alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Preturile la alimente urmeaza sa creasca cu pana la 40% in urmatorul deceniu, pe fondul unei cereri mai ridicate din partea pietelor emergente si a productiei de biocombustibili, potrivit unui raport al Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie (FAO) din cadrul ONU si al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, care avertizeaza asupra posibilitatii extinderii foametei si a insecuritatii alimentatiei.

Preturile productiei agricole au scazut fata de nivelurile record inregistrate in urma cu doi ani, dar sunt preconizate a creste din nou, fara a mai reveni la nivelurile medii inregistrate in ultimul deceniu. Se anticipeaza ca preturile animalelor vii nu vor creste prea puternic, desi cererea mondiala pentru carne urca rapid, pe fondul cresterii veniturilor anumitor clase sociale din tarile emergente.

„Estimarile potrivit carora productia agricola se va scumpi ar putea declansa o noua goana a fondurilor suverane si a investitorilor puternici de a achizitiona terenuri, fapt ce ar putea marginaliza in continuare comunitatile rurale”, a spus Barbara Crowther, director de comunicare in cadrul Fundatiei Fairtrade.

Vizibilitatea mărcilor de lactate în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Depunerea dosarelor pe Submăsura 17.1 se poate face până pe 30 noiembrie
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) AFIR reamintește fermierilor că dosarele pentru Submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor se pot depune până cel târziu în data de 30 noiembrie 2019.   SCOPUL acestei submăsuri este:   - încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în...