Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Oportunitatea dialogului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

De o bucata de vreme, aproape ca nu e zi lasata de la Dumnezeu in care presa generalista sa nu acuze producatorii de alimente ca otravesc populatia. Adoptand un limbaj care, de multe ori, ne aminteste de mania proletara, jurnalisti neaveniti ataca la gramada, preluand informatii oferite cu toptanul de pseudo-specialisti intr-ale nutritiei si industriei de procesare a carnii.

Campania de presa declansata impotriva industriei alimentare romanesti si, in special, impotriva sectorului de carne, a dus la diminuari consistente ale vanzarilor. Pusi in fata unei situatii fara precedent, procesatorii s-au vazut in situatia de a reactiona. Asta, in teorie. Pentru ca, in practica, opinia lor e absenta din spatiul media. Mai mult, la nivel de Romalimenta, s-a decis constituirea unui adevarat Comitet de reactie. ªi?

Chiar cu o zi inaintea redactarii acestui editorial, in intreaga presa a aparut un atac fara precedent, sustinut de cotidienele centrale si de presa audio-video in care totul era pus la zid, de la apa minerala si pana la dulciuri. Bineinteles, produsele din carne erau, la fel ca altadata, en vedette Seria de articole ori stiri radio-tv se bazau, in general, pe rapoarte ale ANPC care NU NOMINALIZEAZA vinovatii. Vorbindu-se la general, toata industria a fost pusa la perete. Mai mult, in nestiinta lor crasa, gazetarii cotidienelor, ai posturilor de radio si ai televiziunilor nici nu s-au obosit sa citeasca atenti comunicatele ANPC-ului care, e drept, vorbeau despre vina comerciantilor, nu a procesatorilor Asa s-a facut ca, pentru presa, toti sunt pacatosi.

Ei, bine, in urma acestei noi serii de atacuri ne-am fi asteptat la o reactie din partea, macar, a reprezentantilor Industriei de carne. Nimic Logica tacerii ne scapa. Dar nu putem sta indiferenti, tocmai pentru ca, prin programul editorial, ne-am asumat acordarea intregului sprijin producatorilor si procesatorilor din domeniu. Tocmai de aceea, in zilele de 13 si 14 iunie, la Poiana Brasov, agentia infoALIMENT, impreuna cu revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, organizeaza Conferinta Internationala Carne si Lapte: Piata, Producator, Profitabilitate, in contextul provocarilor actuale, la care, printre altii, vor participa si reprezentanti ai MADR, ANPC, ANSVSA si APIA.

Noi credem ca lucrarile Conferintei vor reprezenta o foarte buna oportunitate pentru ca toti cei implicati in Industria de Carne sa se puna la masa discutiilor cu oficiali ai autoritatilor numite mai sus, nu numai pentru a lamuri ce e de lamurit, dar si pentru a stabili ce e de facut in perioada urmatoare.

Asadar, va asteptam la Conferinta

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

România, din nou, acuzatul de serviciu
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 14 februarie 2019

Ne-am învățat de mult cu faptul că România este acuzatul de serviciu al străinilor. Cred că, dacă s-ar întâmpla ceva în alt sistem solar, extratereștrii ar urla ca din gură de șarpe, la Consiliul Intergalactic, că românii sunt de vină.   Așa a fost acum câțiva ani, când cu scandalul cărnii de cal. Deși alții erau...