Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Oportunitatea dialogului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

De o bucata de vreme, aproape ca nu e zi lasata de la Dumnezeu in care presa generalista sa nu acuze producatorii de alimente ca otravesc populatia. Adoptand un limbaj care, de multe ori, ne aminteste de mania proletara, jurnalisti neaveniti ataca la gramada, preluand informatii oferite cu toptanul de pseudo-specialisti intr-ale nutritiei si industriei de procesare a carnii.

Campania de presa declansata impotriva industriei alimentare romanesti si, in special, impotriva sectorului de carne, a dus la diminuari consistente ale vanzarilor. Pusi in fata unei situatii fara precedent, procesatorii s-au vazut in situatia de a reactiona. Asta, in teorie. Pentru ca, in practica, opinia lor e absenta din spatiul media. Mai mult, la nivel de Romalimenta, s-a decis constituirea unui adevarat Comitet de reactie. ªi?

Chiar cu o zi inaintea redactarii acestui editorial, in intreaga presa a aparut un atac fara precedent, sustinut de cotidienele centrale si de presa audio-video in care totul era pus la zid, de la apa minerala si pana la dulciuri. Bineinteles, produsele din carne erau, la fel ca altadata, en vedette Seria de articole ori stiri radio-tv se bazau, in general, pe rapoarte ale ANPC care NU NOMINALIZEAZA vinovatii. Vorbindu-se la general, toata industria a fost pusa la perete. Mai mult, in nestiinta lor crasa, gazetarii cotidienelor, ai posturilor de radio si ai televiziunilor nici nu s-au obosit sa citeasca atenti comunicatele ANPC-ului care, e drept, vorbeau despre vina comerciantilor, nu a procesatorilor Asa s-a facut ca, pentru presa, toti sunt pacatosi.

Ei, bine, in urma acestei noi serii de atacuri ne-am fi asteptat la o reactie din partea, macar, a reprezentantilor Industriei de carne. Nimic Logica tacerii ne scapa. Dar nu putem sta indiferenti, tocmai pentru ca, prin programul editorial, ne-am asumat acordarea intregului sprijin producatorilor si procesatorilor din domeniu. Tocmai de aceea, in zilele de 13 si 14 iunie, la Poiana Brasov, agentia infoALIMENT, impreuna cu revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, organizeaza Conferinta Internationala Carne si Lapte: Piata, Producator, Profitabilitate, in contextul provocarilor actuale, la care, printre altii, vor participa si reprezentanti ai MADR, ANPC, ANSVSA si APIA.

Noi credem ca lucrarile Conferintei vor reprezenta o foarte buna oportunitate pentru ca toti cei implicati in Industria de Carne sa se puna la masa discutiilor cu oficiali ai autoritatilor numite mai sus, nu numai pentru a lamuri ce e de lamurit, dar si pentru a stabili ce e de facut in perioada urmatoare.

Asadar, va asteptam la Conferinta

La Bruxelles a început ”Balul” PAC 2021+
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 2 mai 2018

Ieri, la Bruxelles s-a dat startul elaborării bugetului Uniunii Europene care va fi alocat începând cu anul 2021. Mai bine spus, dacă ne gândim la culisele negocierilor de până acum, ar fi vorba de un adevărat bal, dar nu unul plin de veselie ci unul al dezastrului.   Foarte mulți au făcut referire la modificările determinate...

De ce? Uite, de-aia!
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 12 aprilie 2018

Zilele acestea, iar s-a inflamat poporul că importăm produse alimentare în neștire, strigând din nou din adâncul rărunchilor că ne nenorocesc străinii. Cauze ale vremurilor de acum am mai amintit, dar vă propun o altă perspectivă care pare fără legătură cu tema dată, dar care, de fapt, e mult mai profundă și cu mult mai gravă...