Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Oportunitatea dialogului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

De o bucata de vreme, aproape ca nu e zi lasata de la Dumnezeu in care presa generalista sa nu acuze producatorii de alimente ca otravesc populatia. Adoptand un limbaj care, de multe ori, ne aminteste de mania proletara, jurnalisti neaveniti ataca la gramada, preluand informatii oferite cu toptanul de pseudo-specialisti intr-ale nutritiei si industriei de procesare a carnii.

Campania de presa declansata impotriva industriei alimentare romanesti si, in special, impotriva sectorului de carne, a dus la diminuari consistente ale vanzarilor. Pusi in fata unei situatii fara precedent, procesatorii s-au vazut in situatia de a reactiona. Asta, in teorie. Pentru ca, in practica, opinia lor e absenta din spatiul media. Mai mult, la nivel de Romalimenta, s-a decis constituirea unui adevarat Comitet de reactie. ªi?

Chiar cu o zi inaintea redactarii acestui editorial, in intreaga presa a aparut un atac fara precedent, sustinut de cotidienele centrale si de presa audio-video in care totul era pus la zid, de la apa minerala si pana la dulciuri. Bineinteles, produsele din carne erau, la fel ca altadata, en vedette Seria de articole ori stiri radio-tv se bazau, in general, pe rapoarte ale ANPC care NU NOMINALIZEAZA vinovatii. Vorbindu-se la general, toata industria a fost pusa la perete. Mai mult, in nestiinta lor crasa, gazetarii cotidienelor, ai posturilor de radio si ai televiziunilor nici nu s-au obosit sa citeasca atenti comunicatele ANPC-ului care, e drept, vorbeau despre vina comerciantilor, nu a procesatorilor Asa s-a facut ca, pentru presa, toti sunt pacatosi.

Ei, bine, in urma acestei noi serii de atacuri ne-am fi asteptat la o reactie din partea, macar, a reprezentantilor Industriei de carne. Nimic Logica tacerii ne scapa. Dar nu putem sta indiferenti, tocmai pentru ca, prin programul editorial, ne-am asumat acordarea intregului sprijin producatorilor si procesatorilor din domeniu. Tocmai de aceea, in zilele de 13 si 14 iunie, la Poiana Brasov, agentia infoALIMENT, impreuna cu revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, organizeaza Conferinta Internationala Carne si Lapte: Piata, Producator, Profitabilitate, in contextul provocarilor actuale, la care, printre altii, vor participa si reprezentanti ai MADR, ANPC, ANSVSA si APIA.

Noi credem ca lucrarile Conferintei vor reprezenta o foarte buna oportunitate pentru ca toti cei implicati in Industria de Carne sa se puna la masa discutiilor cu oficiali ai autoritatilor numite mai sus, nu numai pentru a lamuri ce e de lamurit, dar si pentru a stabili ce e de facut in perioada urmatoare.

Asadar, va asteptam la Conferinta

Nu, nu e drept!
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 26 iulie 2018

L-ați luat în bâză de cum a deschis ușa ministerului. Ați făcut mișto de el în ultimul hal, că vine de pe tarla și că are pe suflet țărâna pământului pe care a crescut, deși n-ați luat în seamă școlile și experiența lui. L-ați portretizat în colaje foto ironice și în montaje video batjocoritoare, profitând de...

Ce avem în pahar, apă sau otravă?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 20 iulie 2018

Suntem bine trecuți de prima jumătate a anului, așa că se cuvine să încercăm să facem un scurt bilanț, întrebându-ne pe bună dreptate: Ce are în el paharul, apă care să ne dea putere pentru a ieși la liman sau otravă? Ultimele evenimente ar tinde spre a doua variantă, deși credem că nu e chiar așa. Să începem, așadar, pe...