Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Oportunitățile sectorului agroalimentar din România și Republica Moldova discutate la Cahul

Autor: meatmilkluni, 29 iulie, 2019

(Comunicat) Domnul Alexandru Țachianu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost prezent la Cahul, unde a deschis seria de sesiuni regionale organizate de Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP) în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, în cadrul proiectului „Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural din România și Republica Moldova”.

 

La această reuniune a  fost prezent, de asemenea, Iurie Ușurelu, secretar general de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova.

 

Scopul acestui eveniment a fost inițierea și dezvoltarea cooperării dintre fermierii și antreprenorii celor două state vecine, facilitarea schimbului de cunoștințe și crearea de conexiuni pentru parteneriate publice private precum și valorificarea oportunităților de investiții în agricultură, cu sprijinul experților din ministerele de resort.

 

În urma discuțiilor au fost identificate obiective comune precum: sprijinirea micilor fermieri în crearea de piețe de desfacere pentru valorificarea produselor, necesitatea de a asigura populației produse agroalimentare competitive, garantarea siguranței alimentare, dimensionarea producției în condițiile globalizării.

 

În cadrul intervențiilor susținute s-a agreat continuarea dialogului instituțional în beneficiul fermierilor, experiența europeană a României dar și a Republicii Moldova contribuind la punerea bazei pentru o agricultură performantă în regiune.

Trump câștigă: China elimină taxele la importul cărnii de porc din Statele Unite!
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 20 septembrie 2019

Potrivit postului de televiziune chinez CCTV, carnea de porc din SUA este una dintre mărfurile care nu va mai fi supusă tarifelor de către guvernul de la Beijing, ca parte a războiului comercial dintre cele două țări.   Comentând anunțul, președintele Consiliului Național al Producătorilor de Porci din Statele Unite, David...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...