Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Oportunitățile sectorului agroalimentar din România și Republica Moldova discutate la Cahul

Autor: meatmilkluni, 29 iulie, 2019

(Comunicat) Domnul Alexandru Țachianu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost prezent la Cahul, unde a deschis seria de sesiuni regionale organizate de Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP) în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, în cadrul proiectului „Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural din România și Republica Moldova”.

 

La această reuniune a  fost prezent, de asemenea, Iurie Ușurelu, secretar general de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova.

 

Scopul acestui eveniment a fost inițierea și dezvoltarea cooperării dintre fermierii și antreprenorii celor două state vecine, facilitarea schimbului de cunoștințe și crearea de conexiuni pentru parteneriate publice private precum și valorificarea oportunităților de investiții în agricultură, cu sprijinul experților din ministerele de resort.

 

În urma discuțiilor au fost identificate obiective comune precum: sprijinirea micilor fermieri în crearea de piețe de desfacere pentru valorificarea produselor, necesitatea de a asigura populației produse agroalimentare competitive, garantarea siguranței alimentare, dimensionarea producției în condițiile globalizării.

 

În cadrul intervențiilor susținute s-a agreat continuarea dialogului instituțional în beneficiul fermierilor, experiența europeană a României dar și a Republicii Moldova contribuind la punerea bazei pentru o agricultură performantă în regiune.

Rabobank: Războaiele tarifare și vremea extremă frânează industria americană a laptelui
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 27 iunie 2019

O combinație a vremii extreme și a litigiilor comerciale a avut un efect negativ asupra industriei americane a laptelui, în prima jumătate a acestui an, fapt care va avea efect pe plan global, susține ultimul raport emis de Rabobank.   În ciuda scăderii consumului de lapte lichid în SUA, producția nu a avut un impact...

Coca Cola s-a aliat cu Fonterra, pentru a domina piața lactatelor din Asia
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 21 iunie 2019

Gigantul de produse lactate, Fonterra și Coca-Cola, au format o alianță strategică menită să le impună supremația pe piața lactatelor și a băuturilor de pe piața din Asia, produsele urmând a fi comercializate sub marca Nutriboost, deținută în comun de cele două părți.   Miscarea are avantaje multiple pentru fiecare...