Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ordonanta privind subventionarea ratei dobanzii pentru fermieri a fost adoptata de guvern

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Executivul a adoptat ordonanta privind subventionarea ratei dobanzii pentru creditele luate de fermieri pentru productie, pana la sfarsitul anului 2010. Practic, se subventioneaza o parte din dobanda la creditele contractate care reprezinta diferenta intre dobanda pietei mentionata in contractul de creditare si o dobanda de referinta comunicata lunar de catre Comisia Europeana.

Subventionarea se va aplica pentru creditele care se vor contracta intre perioada publicarii acestei ordonante si sfarsitul anului 2010, a explicat la finalul sedintei de Guvern, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

Potrivit acestuia, proiectul respectiv beneficiaza de un buget de 103 milioane de lei, Statul putand acoperi aceasta diferenta de dobanda pana la sfarsitul anului 2012. „In prezent, rata medie practicata pe piata romaneasca este de 18% la creditele contractate in lei, iar, in aceasta luna, dobanda de referinta a CE este de opt procente. Practic, acoperim zece puncte procentuale din dobanda, finantate de la bugetul de stat”, a mai aratat Dumitru. Intrebat daca programul „Primul siloz” mai functioneaza, ministrul Agriculturii a afirmat ca el este inca in derulare, dar ca in aceasta perioada nu mai este atractiv pentru fermieri.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...