Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ordonanta privind subventionarea ratei dobanzii pentru fermieri a fost adoptata de guvern

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Executivul a adoptat ordonanta privind subventionarea ratei dobanzii pentru creditele luate de fermieri pentru productie, pana la sfarsitul anului 2010. Practic, se subventioneaza o parte din dobanda la creditele contractate care reprezinta diferenta intre dobanda pietei mentionata in contractul de creditare si o dobanda de referinta comunicata lunar de catre Comisia Europeana.

Subventionarea se va aplica pentru creditele care se vor contracta intre perioada publicarii acestei ordonante si sfarsitul anului 2010, a explicat la finalul sedintei de Guvern, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

Potrivit acestuia, proiectul respectiv beneficiaza de un buget de 103 milioane de lei, Statul putand acoperi aceasta diferenta de dobanda pana la sfarsitul anului 2012. „In prezent, rata medie practicata pe piata romaneasca este de 18% la creditele contractate in lei, iar, in aceasta luna, dobanda de referinta a CE este de opt procente. Practic, acoperim zece puncte procentuale din dobanda, finantate de la bugetul de stat”, a mai aratat Dumitru. Intrebat daca programul „Primul siloz” mai functioneaza, ministrul Agriculturii a afirmat ca el este inca in derulare, dar ca in aceasta perioada nu mai este atractiv pentru fermieri.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...