Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ordonanta privind subventionarea ratei dobanzii pentru fermieri a fost adoptata de guvern

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Executivul a adoptat ordonanta privind subventionarea ratei dobanzii pentru creditele luate de fermieri pentru productie, pana la sfarsitul anului 2010. Practic, se subventioneaza o parte din dobanda la creditele contractate care reprezinta diferenta intre dobanda pietei mentionata in contractul de creditare si o dobanda de referinta comunicata lunar de catre Comisia Europeana.

Subventionarea se va aplica pentru creditele care se vor contracta intre perioada publicarii acestei ordonante si sfarsitul anului 2010, a explicat la finalul sedintei de Guvern, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

Potrivit acestuia, proiectul respectiv beneficiaza de un buget de 103 milioane de lei, Statul putand acoperi aceasta diferenta de dobanda pana la sfarsitul anului 2012. „In prezent, rata medie practicata pe piata romaneasca este de 18% la creditele contractate in lei, iar, in aceasta luna, dobanda de referinta a CE este de opt procente. Practic, acoperim zece puncte procentuale din dobanda, finantate de la bugetul de stat”, a mai aratat Dumitru. Intrebat daca programul „Primul siloz” mai functioneaza, ministrul Agriculturii a afirmat ca el este inca in derulare, dar ca in aceasta perioada nu mai este atractiv pentru fermieri.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...