Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Organice dar hranite cu aditivi sintetici

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, producatorilor de carne de pasare organica le este permis incontinuare sa-si hraneasca pasarile cu aditivi sintetici pentru a mentine cresterea sanatoasa.

Metionina sintetica, care este clasificata drept un amino acid esential trebuia sa fie interzisa in productia organica pe 1 octombrie 2012. Insa, in norma finala publicata saptamana acesta de Biroul National pentru Standarde Organice spune ca producatorii organici pot continua sa foloseasca mici cantitati din acest aditiv furajer.

Biroul National pentru Standarde Organice a declarat ca in timp ce majoritatea produselor substituibile sunt naturale, ele tot nu sunt suficiente pentru a satisface nevoile producatorilor de carne de pasare. Asa ca, folosirea metioninei sintetice este necesara pentru a comprima o dieta adecvata pentru pasari, arata documentul oficial.

Totodata, norma incurajeaza producatorii de carne de pasare organica sa gaseasca alternative comerciale viabile pentru metionina sintetica.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...