Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

OSIM a emis un Ordin care reduce protecția mărcilor

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 20 ianuarie, 2016

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a adoptat recent Ordinul 5/14.01.2016 prin care se anulează Instrucţiunea de Serviciu numărul 5/2012 prin care se interpreta Legea mărcilor în sensul în care OSIM verifica dacă o marcă depusă la înregistrare încalcă drepturile conferite unei alte mărci.

 

Elena Grecu, avocat în cadrul agenţiei de proprietate intelectuală Nomenius, a explicat ce efecte va avea această decizie adoptată de OSIM. Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice prevede faptul că OSIM are prerogativa de a analiza doar motivele absolute în procedura de examinare, iar aspectele privind similaritatea a două mărci – doar în procedura de opoziţie.

 

„Acest lucru înseamnă că dacă marca «AAAAAAAA» este înregistrată şi se depune marca «AAAABAAA», de exemplu, sau chiar «AAAAAAAA», OSIM nu poate respinge la înregistrare noua marcă pe motiv că ar semăna sau că ar fi identică cu marca deja înregistrată“, a explicat avocatul.

 

Singura soluţie: contestarea în cel mult două luni Singura posibilitate pentru a opri obţinerea protecţiei pentru o marcă similară sau identică cu o marcă deja înregistrată este aceea de a depune în termenul legal de două luni o opoziţie la înregistrarea mărcii.

Proiectul Legii vânzării de terenuri a fost definitivat
Autor: meatmilk  /   joi, 24 noiembrie 2016

Proiectul Legii vânzării de terenuri, care stabilește suprafețele ce vor putea fi achiziționate, a fost definitivat, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, acela care a anunțat decizia de a impune o limită de 500 de hectare pentru persoanele juridice și de 150 de hectare în cazul persoanelor fizice.   “Am decis...

Ordonanța privind neutralizarea deșeurilor de origine animală
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 29 august 2016

Guvernul a adoptat o ordonanţă privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a deșeurilor de origine animală.   Ordonanţa, elaborată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, răspunde recomandării Comisiei Europeane de la începutul anului ca ”autoritățile române să identifice, cât mai...