Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ouă confiscate de DSVSA-Ialomița

Autor: Ilie Stoianluni, 15 aprilie, 2013

În scopul verificării respectării normelor de igienă sanitară veterinară în unitățile care produc, depozitează, transportă și valorifică produse de origine animală și non-animală, a combaterii furturilor de animale și a verificării respectării condițiilor legale prevăzute pentru transportul animalelor vii și a produselor de origine animală/nonanimală, D.S.V.S.A. Ialomiţa a efectuat, în perioada 15.03. – 12.04.2013, un număr de 112 controale, conform legislației în vigoare.

După cum informează Ziarul Obiectiv Ialomiţa, au fost aplicate un număr de 22 sancțiuni contravenționale (21 amenzi în valoare totală de 27.600 lei și un avertisment), în urma controalelor dispuse, procedându-se la denaturarea, după conficare, a 882 ouă consum, dovedite improprii consumului uman.

Deficiențele întâlnite au fost: neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiilor de lucru, nerespectarea legislației în ceea ce privește etichetarea produselor alimentare, lipsa dovezilor pentru demonstrarea calității fizico-chimice şi microbiologice a produselor fabricate, nerespectarea prevederilor legale în ceea ce privește transportul animalelor vii și a produselor de origine animală, nedemonstrarea trasabilităţii produselor comercializate.

DSVSA Ialomiţa atenţionează privind riscurile pentru sănătatea publică, riscuri ce decurg în cazul achiziţionării de carne proaspătă provenită din tăieri ale animalelor în spaţii fără monitorizare sanitar-veterinară şi neaprobate sau în cazul achiziţionării de alimente din spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, în sistem stradal, unde nu este asigurată o stare de igienă şi o temperatură corespunzătoare.

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...