Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

OUG privind Fondurile Mutuale va fi modificată

Autor: Meat MIlkjoi, 2 octombrie, 2014

(Agerpres) Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, mai multe modificări legislative prin care s-a decis un număr mai mare de situaţii în care să se intervină pentru acordarea de despăgubiri agricultorilor şi, de asemenea, introducerea ASF în procesul de acreditare şi supraveghere a fondurilor mutuale din agricultură, a anunţat ministrul de resort, vicepremierul Daniel Constantin.

‘Modificăm OUG 64/2013 privind înfiinţarea şi acreditarea fondurilor mutuale. Cum am anunţat în nenumărate rânduri, avem o măsură care se finanţează, în primul rând, din fonduri europene, în al doilea rând din fonduri de la bugetul de stat, dar şi din contribuţia fermierilor prin care dorim să acoperim, după ce se vor înfiinţa aceste fonduri mutuale, toate pierderile de venit pe care le înregistrează fermierii din diferite cauze. Prin modificarea OUG care a fost aprobată în 2013 introducem mai multe situaţii în care intervenim cu aceste despăgubiri şi cea mai importantă şi cea mai aşteptată de fermieri se referea la pagubele suferite de pe urma secetei’, a declarat ministrul Agriculturii, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Daniel Constantin a adăugat că o altă modificare a OUG 64 se referă la introducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară în procesul de acreditare şi supraveghere a acestui proces de înfiinţare şi, după aceea, de derulare a mecanismelor prevăzute de fondurile mutuale.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...