Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Oul lichid, o șansă de afacere pentru crescătorii de găini

Autor: Meat MIlkluni, 24 februarie, 2014

În judeţul Ialomiţa, în comuna Gruiu, un localnic a descoperit reţeta succesului – oul lichid. Producătorul susţine că acesta este un pas înainte în ceea ce privește calitatea și siguranța alimentară.

Directorul Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a explicat în emisiunea „Bună Dimineaţa, Gospodari”, că afacerea respectivă este prima din ţară realizată cu fonduri europene şi a doua din ţară care transformă oul în coaja în ou lichid. Acesta din urmă reprezintă un pas înainte în ceea ce privește calitatea și siguranța alimentară, deoarece prin procesul de pasteurizare se obține un produs care garantează neutralizarea microorganismelor cu potențial dăunător, precum Salmonella, informeaza Antena satelor.

Prelucrarea oului se face evident, din stare cruda, se pasteurizează şi se ambalează în cutii de carton de diferite dimensiuni de la 330 mg până la 20 de kg.

Albuşul şi gălbenuşul se amestecă în anumite proporţii, se pot separa, sau, pur şi simplu, în funcţie de cerere, se ambalează ouăle întregi. Produsul finit se foloseşte în industria alimentară, în restaurante, dar şi în gospodăriile individuale. Este foarte important de spus că oul lichid corespunde tuturor standardelor de igiena.

Pentru judeţul Ialomiţa, investiţia este foarte importantă pentru că aduce tehnici inovative, iar crescătorul de păsări din comuna Gruiu care a accesat fonduri europene s-a transformat în acest fel din furnizor de materii prime în creator de produse finite.

Afacerea respectivă a fost făcută în premieră în ţara noastră de o firmă din banat care precizează că în proporții naturale și fără aditivi termenul de valabilitate este același cu cel al ouălor, de 28 de zile, refrigerat, iar cu aditivi este de 90 de zile.

Dacă produsul este congelat, poate fi ținut până la 12 luni, însă în ambele cazuri, odată deschis, trebuie consumat în 24 de ore. Este deosebit de important ca atunci când produsul este refrigerat să fie ținut la temperaturi între 0 și 4 grade Celsius, căci altfel se deteriorează mult mai rapid decât termenul specificat.(Mai multe, pe www.antenasatelor.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...