Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ovitim Miorița și-a făcut ”Colectivă”

Autor: Meat MIlkjoi, 15 mai, 2014

Crescătorii de animale întâmpină reale dificultăţi în ceea ce priveşte valorificarea animalelor, a cărnii şi a laptelui. Acesta este unul dintre motivele pentru care unii crescători de animale şi-au constituit pe lângă asociaţie şi o cooperativă.

De pildă, 12 membri ai Asociaţiei Ovitim Mioriţa s-au unit şi au pus bazele unei organizații economice pentru desfacerea în comun a produselor. Preşedintele Asociaţiei, Gheorghe Mihăescu susţine că valorificarea produselor era greoaie, atât din punct de vedere al pieţei de desfacere cât şi al preţurilor. „Noi, ca şi producători agricoli, ne blocăm mereu la capitolul «valorificare a produsului». Noi producem, ne chinuim şi fărâma aia de bani lipseşte la valorificare, pentru că nu reuşim să valorificăm la preţ bun”, a declarat Mihăescu pentru Agroinfo.

Astfel, fermierii au luat decizia de a-şi înfiinţa propria cooperativă, iar rezultatele nu au întârziat să apară. „Din Asociaţia Ovitim Mioriţa ne-am desprins 12 crescători care am contribuit financiar să organizăm Cooperativa. Fiecare are o cotă parte de 8,33%, am pus bani, ne-am organizat şi am reuşit deja prima tranzacţie. Livrăm lapte la Lactitalia cu 3 lei/litru, deci am obţinut un preţ mult mai bun valorificând laptele în comun, pentru că înainte vindeam individual la preţul de 2,8 lei/litru. Este foarte bine, deci un crescător care livrează 15.000 litri de lapte, face un plus de 3.000 lei. E ceva, eu zic că îşi acoperă o parte din cheltuieli, iar acesta este abia începutul”, a spus preşedintele Ovitim Mioriţa.(Mai multe,pe www.agroinfo.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...