Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

OXYFOOD dubleaza termenul de valabilitate al produselor procesate

Autor: Ilie Stoianmarți, 2 iunie, 2015

Prelungirea termenului de valabilitate al produselor alimentare este poate cel mai important aspect pentru procesatorii romani, interesati sa isi asigure vizibilitate pe rafturile marilor retele de magazine.

 

Formula unica OXYFOOD asigura pentru toate segmentele industriei alimentare o modalitate speciala de prelungire a termenului de valabilitate, produsul procesat pastrandu-si intacte proprietatile din momentul fabricatiei, fara a fi necesar un adaos de conservanti sau modificarea retetei.

 

Secretul sta in igienizarea cat mai stricta a fabricii pe intreg fluxul de productie, fie ca vorbim de panificatie, lactate sau industria carnii. Implementarea regulilor de buna practica cu privire la igienizarea spatiilor si utilajelor, prin utilizarea formulei OXYFOOD ofera cea mai eficienta modalitate de obtinere a unor produse finite sigure pentru consum, cu un termen de valabilitate aproape dublu.

 

OXYFOOD este un igienizant concentrat pe baza de acid peracetic (PAA), recomandat pentru curatarea pavimentelor si a meselor de lucru, pentru igienizarea spatiilor frigorifice, spatiilor de refrigerare si depozitare, in faza de clatire. Acidul peracetic este recunoscut pentru actiunea rapida impotriva microorganismelor, avand un mare avantaj prin faptul ca nu se descompune in produse daunatoare si nu lasa reziduuri. Utilizarile sale sunt in continua crestere pentru o o multitudine de domenii de activitate, avand in vedere standardele de igienizare si legislatia de mediu, din ce in ce mai exigenta.

 

OXYFOOD indeparteaza eficient incarcarea organica si anorganica, actioneaza impotriva bacteriilor, drojdii si mucegaiuri , eliminand riscul de contaminare si de proliferare a acestora in mediul de procesare a produselor alimentare. De asemenea, neutralizeaza urmele de substante alcaline si cfontribuie la formarea biofilmului,  care lupta impotriva microorganismelor ce se formeaza pe suprafetele care vin in contact cu apa. OXYFOOD este foarte eficient si la aplicari de scurta durata (30 min.) sau in concentratii mici (0.5%). Unele dezinfectante pot fi daunatoare pentru metale, ceea ce duce la coroziune, insa formula OXYFOOD are o rata mult mai mica de coroziune in comparatie cu alte medii de acid.

 

OXYFOOD si-a dovedit eficienta in fabrica de procesare Lactate Natura, unde prin procesul de igienizare corect implementat, termenul de valabilitate al produselor a crescut cu minimum 10 zile. “Cand vorbim de un produs natural, partea de igienizare este extrem de importanta. Cu cat pastram traseele mai curate cu atat produsul ajunge mai intact in partea de procesare, cel putin pe partea de lactate, pentru ca aici incarcatura microbiana este foarte mare. Chiar daca fermele sunt dotate cu sisteme specializate de muls este aproape impasibil sa nu existe o mica incarcatura microbiana. Si atunci, prin procesul de pasteurizare, apoi pe traseele dezinfectate corespunzator, produsul ajunge intact in ambalaj. Pentru noi este foarte important sa pastram produsele cat mai naturale si sa nu intervenim cu nimic care sa le conserve.

 

 

Pastrand o igiena stricta in fabrica si prin utilizarea formulei OXYFOOD am ajuns sa marim termenul de valabilitate de la 4-5 zile pentru laptele de consum, la 10 zile vara si chiar 15 zile pe timp de iarna. Au crescut comenzile, oamenii au inceput sa aiba mai multa incredere in produs si astfel termen de valabilitate prelungit ne-a ajutat sa intram mai mult in retail” – ne-a declarat Augustin George Ristea, director general Lactate Natura.

 

LACTATE NATURA S.A. Dâmbovita a luat fiinta in 1991 prin preluarea patrimoniului fostei Intreprinderi de Industrializare a Laptelui Dâmbovita. Societatea este o firma cu capital integral privat. Principalul obiect de activitate al societatii este prelucrarea si comercializarea laptelui si a produselor lactate ce poarta marca Natura, fiind cea mai mare fabrica de prelucrare a laptelui din judet, cu o traditie de peste cincizeci de ani. In prezent capacitatea de prelucrare a fabricii este de peste 220 000 hl lapte /an.

 

H.B.P. EKO Distribution  este o companie romaneasca, furnizor de produse profesionale pentru curatenie si dezvolta programe specializate de igienizare, elaborate intr-un mod personalizat, dupa nevoile fiecarui client. Compania are peste opt ani de experienta pe piata din Romania, timp in care a implementat si mentinut standardul de calitate ISO 9001: 2008 si standardul de mediu ISO14001: 2004. H.B.P. EKO Distribution  are in portofoliu companii importante in Romania, precum: ROMAQUA, CARREFOUR ROMANIA, LACTATE NATURA, ALBALACT, PREFERA FOODS, AROVIT, CAROLI FOODS GROUP, LA FANTANA, etc.

 

Mai multe informatii puteti gasi pe www.hbpeko.ro sau www.ekodet.ro

C.E.: Planul pentru gestionarea crizelor în domeniul siguranței alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 27 februarie 2019

DECIZIA DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2019/300 A COMISIEI din 19 februarie 2019 de instituire a unui plan general pentru gestionarea crizelor în domeniul siguranței produselor alimentare și a hranei pentru animale (Text cu relevanță pentru SEE)   COMISIA EUROPEANĂ, având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii...

ANSVSA: Acțiuni întreprinse în cazul somonului contaminat cu Listeria
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ca urmare a unor incidente alimentare repetate din ultima perioadă, generate de prezența bacteriei Listeria monocytogenes în produsele de file de somon afumat, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus realizarea unor controale tematice în acest sens.   În cadrul acestor...