Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pace în sistem: S-a înființat Consorțiul Național Agroaliment

Autor: Meat MIlkluni, 7 aprilie, 2014

Marile Federaţii agricole româneşti: LAPAR, PRO-AGRO, ROMOVIS, FCBR, ROMALIMENTA şi Asociaţia Pomicultorilor şi OINZR au înfiinţat o Alianţă cu scopul formării Consorţiului Naţional AGROALIMENT.

Astfel, Liga Asociaţiilor de Producători Agricoli din România, reprezentată de preşedintele Laurenţiu Baciu, PRO-AGRO – preşedinte Alex Jurconi, ROMALIMENTA – preşedinte Sorin Minea, Federaţia Crescătorilor de Bovine din România – preşedinte Claudiu Frânc, ROMOVIS – preşedinte Ionică Nechifor, Asociaţia Pomicultorilor – preşedinte Adrian Popescu şi Organizaţia Interprofesională Naţională ,,Zahărul” din România – preşedinte Gheorghe Bejan, au decis să formeze o Alianţă pentru a reprezenta agricultorii români şi peste hotare, în principal în consultările cu Comisia Europeană, se arată într-un comunicat primit la redacție din partea APRIL.

„Este o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care la nivelul fiecărei ţări membre să se formeze un fel de Consorţiu, în care să fie cuprinse toate sectoarele de activitate din agricultură şi industrie alimentară şi care să poată să-şi trimită reprezentanţi din sectoarele respective la Bruxelles atunci când sunt consultări. Nu ne-am unit, practic vom face parte din acest Consorţiu, care este de interes naţional şi care o să reprezinte interesele tuturor agricultorilor din România, la comisiile de lucru de la CE. Faptul că ne-am întâlnit acolo a avut drept scop să ne punem de acord despre cum vom lucra la acest Consorţiu ca să iasă cât mai pe interesul fermierilor. Am luat act de cerinţa CE de a se înscrie şi România într-un Consorţiu care va conlucra cu CE pe domeniul agro-alimentar”, a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, pentru Agroinfo.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...