Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pagubele din sectorul alimentar haitian incep sa se diminueze

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Productia alimentara din Haiti incepe sa-si revina usor, dar ramane in continuare sub nivelul existent inainte de cutremurul din ianuarie 2010, potrivit unui raport al Organizatiei de Alimentatie si Agricultura al Natiunilor Unite (FAO). Expertii FAO estimeaza ca, in aceste conditii, ramane neacoperit un deficit de aproximativ 180 000 tone de alimente.

In zonele afectate de cutremur in care existau sistem de irigatii si posibilitatea de a fertiliza, iar semintele si creditele au fost imbunatatite inca din 2009, se asteapta ca nivelul productiei de orez sa cresca cu 15%, datorita ajutorului FAO si a altor membri ai Natiunilor Unite.

Myrta Kaulard, director pentru Haiti al WFP, a declarat: „Este foarte incurajator, faptul ca intr-un ana sa dificil sectorul agricol s-a mentinut la o buna performanta. Mai este insa mult de munca pentru a imbunatati securitatea alimentara in aceasta tara. Rezultatele bune obtinute confirma insa ca suntem pe calea cea buna.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...