Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Până în 2020, sistemul național de irigații va fi reabilitat complet

Autor: Meat MIlkmarți, 8 aprilie, 2014

(Mediafax) România îşi poate reabilita integral infrastructura de irigaţii cu cei 370 de milioane de euro alocaţi în viitorul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Mai avem nevoie, pentru a reabilita toată infrastructura de irigaţii, de 370 de milioane de euro, şi ei se regăsesc în viitorul program. Asociaţiile din domeniu sunt pregătite şi le transmit să pregătească documentele şi mi-aş dori ca într-un termen relativ scurt, de 2-3 ani, să facem deja investiţii în infrastructura secundară de irigaţii”, a spus Constantin.

Potrivit acestuia, s-ar putea elimina astfel fluctuaţiile de preţuri la produse alimentare. „Dacă vom reuşi să facem aceste lucruri sunt convins că nu vom mai fi aşa de dependenţi de vreme şi ne-am preocupa mai mult de cantitatea şi de calitatea produselor pe care le obţinem”, a adăugat şeful MADR.

Finanţarea infrastructurii secundare de irigaţii a beneficiat în perioada de programare 2007 – 2013 de o alocare de 140 de milioane de euro, fiind contractate 139 de proiecte ale Organizaţiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI).

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...