Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pana la sfarsitul anului 2010 peste 24.000 de proiecte au fost finantate prin apdrp

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a contractat, de la demararea, in martie 2008, a Programului National de Dezvoltare Rurala, 24.436 de proiecte pentru care au fost repartizate fonduri europene nerambursabile in valoare de 3,5 miliarde de euro, se arata intr-o informare de presa.

De asemenea, au fost efectuate plati in valoare totala de 1,78 miliarde de euro. Din acestea, 841,31 milioane de euro sunt pentru contractele incheiate de APDRP, la care se adauga aproximativ 947 de milioane de euro, plati efectuate pentru Masurile de sprijin pe suprafata implementate de Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA).

Prin implementarea actiunilor specifice LEADER, Grupurile de Actiune Locala (parteneriate public-private alcatuite din reprezentanti ai sectoarelor public, privat si ai societatii civile) pot sa asigure imbunatatirea guvernantei locale. De asemenea, implementarea actiunilor presupune consolidarea coerentei teritoriale si implementarea de actiuni integrate, ce pot conduce la diversificarea si dezvoltarea economiei rurale, in folosul comunitatilor. In sesiunea desfasurata in perioada septembrie – octombrie din 2009 au fost depuse 112 proiecte in valoare publica de aproximativ 5 milioane de euro, lucru deosebit de imbucurator tinand cont de noutatea absoluta pe care o presupun aceste tipuri de finantari.

Nu in ultimul rand, in luna octombrie a acestui an a fost lansata pentru prima data Masura 221 – Prima impadurire a terenurilor agricole care are ca scop cresterea suprafetei de padure cu rol de protectie a apei, a solurilor si suprafetelor de paduri cu rol de protectie impotriva factorilor naturali. In cadrul acestei sesiuni au fost depuse 6 cereri de finantare, cu valoarea de 1,78 milioane de euro.

In afara de implementarea Masurilor de investitii mai sus mentionate, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) mai efectueaza si platile aferente Masurilor de sprijin pe suprafata, implementate de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Este vorba despre: Masura 211 – Sprijin pentru zona montana defavorizata; Masura 212 – Sprijin pentru zone defavorizate – altele decat zona montana; Masura 214 – Plati de agro-mediu; Masura 611 – Plati complementare directe. Pentru toate aceste masuri, pana in acest moment, au fost efectuate plati de peste 947,81 milioane de euro.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...