Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Parchetul a anihilat o grupare de evazioniști din sectorul cărnii

Autor: Meat MIlkjoi, 25 februarie, 2016

 (Comunicat) Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București supraveghează și coordonează cercetările efectuate într-o cauză penală de către lucrători din cadrul Poliției Sector 1 București — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice față de suspecții PALOȘ VLADIMIR, PALOȘ VLADIMIR DANIEL, COCHIRLEA CRISTIANA și IONESCU ALIN, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

 

Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că suspecții PALOȘ VLADIMIR și PALOȘ VLADIMIR DANIEL — tată și fiu, în calitate de asociați și administratori de drept și de fapt ai SC R.G.G. SRL, în perioada 2010 — 2014, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, au înregistrat, cu sprijinul suspectei COCHIRLEA CRISTIANA — angajată în funcția de contabil la aceeași societate, în evidențele contabile ale firmei, achiziții fictive de bunuri/prestări servicii provenind de la SC S.B.P. SRL, administrată de suspectul IONESCU ALIN, care le-a furnizat suspecților de mai sus facturi fiscale în valoare totală de 10.405.326 lei, fapt ce a avut ca urmare imediată prejudicierea bugetului de stat cu suma de 4.981.609 lei, echivalentul a 1.162.476 de Euro, reprezentând impozit pe profit, TVA de plată și impozit pe dividende.

 

De asemenea, din probele administrate a mai rezultat că suspectul IONESCU ALIN, în calitate de administrator al SC S.B.P. SRL, în perioada 2009 — 2012, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a înregistrat în contabilitatea societății cheltuieli fictive reprezentate de achiziții în valoare de 5.815.900 lei, provenind de la un număr de 4 societăți comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, estimate la suma de 2.734.318 lei, echivalentul a 646.732 Euro, reprezentând impozit pe profit și impozit pe dividende.

 

În cursul zilei de astăzi, pe baza autorizațiilor emise de Tribunalul București, lucrători din cadrul Poliției Sector 1 București — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează percheziții domiciliare care vizează 14 locații din municipiul București și județele Ilfov și Dâmbovița (sediile sociale ale firmelor vizate, puncte de lucru și locuințe).

 

În vederea recuperării prejudiciului, în valoare totală de aproximativ 1.800.000 Euro, procurorii au dispus măsuri asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra unui număr de 13 imobile, identificate în proprietatea suspecților”.

FIC: România nu mai este competitivă ca mediu de afaceri
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat FIC) Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri (realizat în septembrie 2018) aduc câteva noutăți legate de piața muncii și de fiscalitate.   În același timp, în rândul membrilor FIC persistă dihotomia dintre așteptările...

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...