Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Parchetul a anihilat o grupare de evazioniști din sectorul cărnii

Autor: Meat MIlkjoi, 25 februarie, 2016

 (Comunicat) Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București supraveghează și coordonează cercetările efectuate într-o cauză penală de către lucrători din cadrul Poliției Sector 1 București — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice față de suspecții PALOȘ VLADIMIR, PALOȘ VLADIMIR DANIEL, COCHIRLEA CRISTIANA și IONESCU ALIN, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

 

Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că suspecții PALOȘ VLADIMIR și PALOȘ VLADIMIR DANIEL — tată și fiu, în calitate de asociați și administratori de drept și de fapt ai SC R.G.G. SRL, în perioada 2010 — 2014, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, au înregistrat, cu sprijinul suspectei COCHIRLEA CRISTIANA — angajată în funcția de contabil la aceeași societate, în evidențele contabile ale firmei, achiziții fictive de bunuri/prestări servicii provenind de la SC S.B.P. SRL, administrată de suspectul IONESCU ALIN, care le-a furnizat suspecților de mai sus facturi fiscale în valoare totală de 10.405.326 lei, fapt ce a avut ca urmare imediată prejudicierea bugetului de stat cu suma de 4.981.609 lei, echivalentul a 1.162.476 de Euro, reprezentând impozit pe profit, TVA de plată și impozit pe dividende.

 

De asemenea, din probele administrate a mai rezultat că suspectul IONESCU ALIN, în calitate de administrator al SC S.B.P. SRL, în perioada 2009 — 2012, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a înregistrat în contabilitatea societății cheltuieli fictive reprezentate de achiziții în valoare de 5.815.900 lei, provenind de la un număr de 4 societăți comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, estimate la suma de 2.734.318 lei, echivalentul a 646.732 Euro, reprezentând impozit pe profit și impozit pe dividende.

 

În cursul zilei de astăzi, pe baza autorizațiilor emise de Tribunalul București, lucrători din cadrul Poliției Sector 1 București — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează percheziții domiciliare care vizează 14 locații din municipiul București și județele Ilfov și Dâmbovița (sediile sociale ale firmelor vizate, puncte de lucru și locuințe).

 

În vederea recuperării prejudiciului, în valoare totală de aproximativ 1.800.000 Euro, procurorii au dispus măsuri asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra unui număr de 13 imobile, identificate în proprietatea suspecților”.

Sergiana va participa și va expune la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 11 martie 2019

Una dintre companiile de elită din sectorul de procesare a cărnii, Sergiana Poiana Mărului, va participa și în acest an la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care își va desfășura cea de-a VIII-a ediție în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Astfel, în cele două zile ale evenimentului,...

Danone, 20 de ani de producție locală și investiții în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) Anul acesta, Danone aniversează 20 de ani de activitate în România și de producție locală în cadrul fabricii din București. Pentru companie, 2019 are o dublă semnificație, întrucât Danone celebrează la nivel global 100 de ani de istorie în producția de iaurt.   De 20 de ani, fabrica Danone din București...