Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pardoseli performante de la SIKA

Autor: vineri, 21 februarie, 2014

Sistemele moderne de pardoseli pentru domeniile industriale au la bază tehnologii care permit îmbinarea optimă dintre utilitate, condiţii arhitecturale specifice, design şi cerinţele beneficiarilor.

Sika a dezvoltat soluţii pentru industria alimentară care respectă standardele şi normele europene în domeniu, adaptate la cerinţele proiectelor de pe piaţa autohtonă, prin suportul oferit de către consultanţii săi tehnici.

Sistemele de pardoseli speciale sunt necesare pentru spaţiile din industria alimentară cu următoarele destinaţii:
depozite de fructe şi legume;
depozite pentru stocarea materiilor prime şi a produselorfinite din industria alimentară
crescătorii de animale şi păsări;
abatoare şi spaţii de procesare a cărnii;
spaţii frigorifice şi de congelare a produselor alimentare;
fabrici de producţie şi îmbuteliere a berii, vinului şi a băuturilor;

Aceste spaţii industriale sunt supuse, în general, unor condiţii de exploatare dure, datorită cerinţelor de igienă foarte stricte care trebuie respectate.

Stratul de uzură al pardoselii trebuie să confere întregului sistem rezistenţă în timp la solicitările factorilor chimici şi fizici ceacţionează în timpul spălării cu detergenţi specifici, apă caldă, aburi sub presiune sau la şocuri termice şi la impact de natură mecanică.

Pregătirea stratului suport în vederea instalării sistemului de pardoseală
Suportul de beton trebuie sa fie proiectat ca dala bine stabilizată, solidă şi cu rezistenţe la compresiune (min. 25 N/mm2) şi la smulgere (min. 1,5 N/mm2).

Pregătirea suportului se face iniţial, prin mijloace mecanice de pregătire, precum: sablare, frezare, şlefuire sau metode combinate din cele enumerate anterior, cu scopul îndepărtării laptelui de ciment şi obţinerii unei suprafeţe texturate, aderente, cu pori deschişi, urmată de curăţare şi aspirare, pentru îndepărtarea particulelor fine de impurităţi şi praf şi la sfârşit, repararea eventualelor defecte, evitând reflectarea acestora pe stratul de uzură.
În concluzie, pregătirea stratului suport este extrem de importantă şi reprezintă cea. 70% din execuţia unei pardoseli industriale durabile.

În alegerea şi execuţia unui sistem ca strat de uzură cu rezistenţă la condiţii extreme de lucru trebuie să se ia în considerare specificaţiile arhitectului respectiv proiectantului şi recomandarea consultanţilortehnici.

 

sika1

 

sika2

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...

Pardoseli performante de la SIKA

Autor: Ilie Stoianvineri, 21 februarie, 2014

Sistemele moderne de pardoseli pentru domeniile industriale au la bază tehnologii care permit îmbinarea optimă dintre utilitate, condiţii arhitecturale specifice, design şi cerinţele beneficiarilor.

Sika a dezvoltat soluţii pentru industria alimentară care respectă standardele şi normele europene în domeniu, adaptate la cerinţele proiectelor de pe piaţa autohtonă, prin suportul oferit de către consultanţii săi tehnici.

Sistemele de pardoseli speciale sunt necesare pentru spaţiile din industria alimentară cu următoarele destinaţii:
depozite de fructe şi legume;
depozite pentru stocarea materiilor prime şi a produselorfinite din industria alimentară
crescătorii de animale şi păsări;
abatoare şi spaţii de procesare a cărnii;
spaţii frigorifice şi de congelare a produselor alimentare;
fabrici de producţie şi îmbuteliere a berii, vinului şi a băuturilor;

Aceste spaţii industriale sunt supuse, în general, unor condiţii de exploatare dure, datorită cerinţelor de igienă foarte stricte care trebuie respectate.

Stratul de uzură al pardoselii trebuie să confere întregului sistem rezistenţă în timp la solicitările factorilor chimici şi fizici ceacţionează în timpul spălării cu detergenţi specifici, apă caldă, aburi sub presiune sau la şocuri termice şi la impact de natură mecanică.

Pregătirea stratului suport în vederea instalării sistemului de pardoseală
Suportul de beton trebuie sa fie proiectat ca dala bine stabilizată, solidă şi cu rezistenţe la compresiune (min. 25 N/mm2) şi la smulgere (min. 1,5 N/mm2).

Pregătirea suportului se face iniţial, prin mijloace mecanice de pregătire, precum: sablare, frezare, şlefuire sau metode combinate din cele enumerate anterior, cu scopul îndepărtării laptelui de ciment şi obţinerii unei suprafeţe texturate, aderente, cu pori deschişi, urmată de curăţare şi aspirare, pentru îndepărtarea particulelor fine de impurităţi şi praf şi la sfârşit, repararea eventualelor defecte, evitând reflectarea acestora pe stratul de uzură.
În concluzie, pregătirea stratului suport este extrem de importantă şi reprezintă cea. 70% din execuţia unei pardoseli industriale durabile.

În alegerea şi execuţia unui sistem ca strat de uzură cu rezistenţă la condiţii extreme de lucru trebuie să se ia în considerare specificaţiile arhitectului respectiv proiectantului şi recomandarea consultanţilortehnici.

sika1

 

 

sika2

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...

Hochland va participa la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Liderul național de pe piața brânzeturilor din România, Hochland, va participa și în acest an la Expo-zonferința Internațională Meat Milk, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Hochland Group   Compania Hochland a luat nastere in 1927, cand Georg Summer si Robert Reich au...

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...