Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pardoseli performante de la SIKA

Autor: vineri, 21 februarie, 2014

Sistemele moderne de pardoseli pentru domeniile industriale au la bază tehnologii care permit îmbinarea optimă dintre utilitate, condiţii arhitecturale specifice, design şi cerinţele beneficiarilor.

Sika a dezvoltat soluţii pentru industria alimentară care respectă standardele şi normele europene în domeniu, adaptate la cerinţele proiectelor de pe piaţa autohtonă, prin suportul oferit de către consultanţii săi tehnici.

Sistemele de pardoseli speciale sunt necesare pentru spaţiile din industria alimentară cu următoarele destinaţii:
depozite de fructe şi legume;
depozite pentru stocarea materiilor prime şi a produselorfinite din industria alimentară
crescătorii de animale şi păsări;
abatoare şi spaţii de procesare a cărnii;
spaţii frigorifice şi de congelare a produselor alimentare;
fabrici de producţie şi îmbuteliere a berii, vinului şi a băuturilor;

Aceste spaţii industriale sunt supuse, în general, unor condiţii de exploatare dure, datorită cerinţelor de igienă foarte stricte care trebuie respectate.

Stratul de uzură al pardoselii trebuie să confere întregului sistem rezistenţă în timp la solicitările factorilor chimici şi fizici ceacţionează în timpul spălării cu detergenţi specifici, apă caldă, aburi sub presiune sau la şocuri termice şi la impact de natură mecanică.

Pregătirea stratului suport în vederea instalării sistemului de pardoseală
Suportul de beton trebuie sa fie proiectat ca dala bine stabilizată, solidă şi cu rezistenţe la compresiune (min. 25 N/mm2) şi la smulgere (min. 1,5 N/mm2).

Pregătirea suportului se face iniţial, prin mijloace mecanice de pregătire, precum: sablare, frezare, şlefuire sau metode combinate din cele enumerate anterior, cu scopul îndepărtării laptelui de ciment şi obţinerii unei suprafeţe texturate, aderente, cu pori deschişi, urmată de curăţare şi aspirare, pentru îndepărtarea particulelor fine de impurităţi şi praf şi la sfârşit, repararea eventualelor defecte, evitând reflectarea acestora pe stratul de uzură.
În concluzie, pregătirea stratului suport este extrem de importantă şi reprezintă cea. 70% din execuţia unei pardoseli industriale durabile.

În alegerea şi execuţia unui sistem ca strat de uzură cu rezistenţă la condiţii extreme de lucru trebuie să se ia în considerare specificaţiile arhitectului respectiv proiectantului şi recomandarea consultanţilortehnici.

 

sika1

 

sika2

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

Pardoseli performante de la SIKA

Autor: Ilie Stoianvineri, 21 februarie, 2014

Sistemele moderne de pardoseli pentru domeniile industriale au la bază tehnologii care permit îmbinarea optimă dintre utilitate, condiţii arhitecturale specifice, design şi cerinţele beneficiarilor.

Sika a dezvoltat soluţii pentru industria alimentară care respectă standardele şi normele europene în domeniu, adaptate la cerinţele proiectelor de pe piaţa autohtonă, prin suportul oferit de către consultanţii săi tehnici.

Sistemele de pardoseli speciale sunt necesare pentru spaţiile din industria alimentară cu următoarele destinaţii:
depozite de fructe şi legume;
depozite pentru stocarea materiilor prime şi a produselorfinite din industria alimentară
crescătorii de animale şi păsări;
abatoare şi spaţii de procesare a cărnii;
spaţii frigorifice şi de congelare a produselor alimentare;
fabrici de producţie şi îmbuteliere a berii, vinului şi a băuturilor;

Aceste spaţii industriale sunt supuse, în general, unor condiţii de exploatare dure, datorită cerinţelor de igienă foarte stricte care trebuie respectate.

Stratul de uzură al pardoselii trebuie să confere întregului sistem rezistenţă în timp la solicitările factorilor chimici şi fizici ceacţionează în timpul spălării cu detergenţi specifici, apă caldă, aburi sub presiune sau la şocuri termice şi la impact de natură mecanică.

Pregătirea stratului suport în vederea instalării sistemului de pardoseală
Suportul de beton trebuie sa fie proiectat ca dala bine stabilizată, solidă şi cu rezistenţe la compresiune (min. 25 N/mm2) şi la smulgere (min. 1,5 N/mm2).

Pregătirea suportului se face iniţial, prin mijloace mecanice de pregătire, precum: sablare, frezare, şlefuire sau metode combinate din cele enumerate anterior, cu scopul îndepărtării laptelui de ciment şi obţinerii unei suprafeţe texturate, aderente, cu pori deschişi, urmată de curăţare şi aspirare, pentru îndepărtarea particulelor fine de impurităţi şi praf şi la sfârşit, repararea eventualelor defecte, evitând reflectarea acestora pe stratul de uzură.
În concluzie, pregătirea stratului suport este extrem de importantă şi reprezintă cea. 70% din execuţia unei pardoseli industriale durabile.

În alegerea şi execuţia unui sistem ca strat de uzură cu rezistenţă la condiţii extreme de lucru trebuie să se ia în considerare specificaţiile arhitectului respectiv proiectantului şi recomandarea consultanţilortehnici.

sika1

 

 

sika2

Indagra 2018 anunță mari premiere
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Toamna anului 2018 vine cu o premieră la ROMEXPO: vom avea primele ediții ale târgurilor INDAGRA și  INDAGRA FOOD desfășurate inclusiv în noile Pavilioane B1 și B2.   Suntem mândri să anunțăm că pavilioanele B1 și B2 au fost deja ocupate integral. În B1 se va desfășura INDAGRA FOOD, iar în B2 se va...

APIA: Acordarea plăților în avans este plină desfășurare
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 17.10.2018, au fost plătiți 191.799 fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans pentru anul 2018, suma autorizată la plată fiind în valoare de 51.180.962,95 euro.   Reamintim că APIA a demarat acordarea...

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...