Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Parisul blocat de fermierii francezi

Autor: Meat MIlkvineri, 22 noiembrie, 2013

Fermierii francezi s-au mobilizat și și-au condus tractoarele pe autostrăzile care asigură accesul spre Capitală, nemulțumiți de noile taxe și reglementări anunțate de guvern. În total, au fost organizate șapte puncte de blocaj ale drumurilor spre Paris, potrivit site-ului agenției DiRiF care gestionează rețeaua de drumuri din această zonă. Autoritățile îi sfătuiesc pe navetiști să se orienteze spre transportul feroviar, în timp ce televiziunile arată cozile lungi de mașini prinse în trafic.

“Nu cred ca aceasta este cea mai bună cale de a-ți exprima punctul de vedere”, a declarat Stephane Le Foll, ministrul Agriculturii din Franța. “Întotdeauna am fost deschiși spre dialog”, a adăugat Le Foll, în cadrul unui interviu acordat publicației Le Figaro.

Această acțiune reprezintă cea mai recentă manifestare a unei adevărate revolte îndreptate împotriva taxelor. La mișcările de protest au participat în ultimele săptămâni reprezentanții cluburilor de echitație, fermierii cu tractoare, patronatele din comerț. Nemulțumirile au drept cauza creșterea taxelor anunțată de guvernul lui Francois Hollande. De fapt, Hollande, care a adoptat o serie de măsuri pentru a reduce deficitul bugetar, a devenit cel mai nepopular lider francez din 1958, semnalează analiștii.

Protestele de astăzi au fost organizate de asociația fermierilor din zona Parisului. Pe lângă problemele generale legate de taxa pentru fermierii deținători de tractoare și noua taxă pe valoare adăugată pentru îngrășăminte, fermierii sunt revoltați și de introducerea unor reglementări privind reducerea poluării, care i-ar împiedica să folosească tractoarele în anumite zile.

Fermierii protestatari sunt nemulțumiți și de noua Politică Agricolă Comună care prevede creșterea subvențiilor acordate în sectorul zootehnic în defavoarea fermelor din sectorul vegetal care sunt predominante în zona Parisului. (sursa: www.recolat.eu)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...