Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Parlamentul European dă cu siguranța alimentară de pământ!

Autor: Ilie Stoianluni, 14 octombrie, 2013

Europarlamentarii au hotărât săptămâna trecută că veterinarii vor putea declara carnea de porc potrivită pentru consumul uman în urma unei inspecţii vizuale simple în abatoare, fără incizii şi pipăire, ultimele două fiind permise doar în cazul în care datele privind provenienţa cărnii şi inspecţia vizuală sugerează riscuri pentru sănătatea umană sau a animalelor, informează cotidianul Bursa în ediția de azi.

Consumul de carne de porc a scăzut în spaţiul european pentru al treilea an consecutiv pe fondul reducerii efectivelor şi creşterii preţurilor, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Potrivit documentului, efectivele totale de porcine au scăzut cu 1,3% la nivelul Uniunii, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în Germania (-1,6%), Spania (-2,9%), Danemarca (-1,2%), Franţa (-0,6%) şi Italia (-6,6%).

Acest proces a determinat şi o reducere a numărului sacrificărilor cu 1,1% la nivel european în primul semestru din acest an. Conform estimărilor, producţia totală de carne de porc în acest an se va reduce cu 1,2%.

Raportul pe termen scurt al CE privind evoluţia principalelor sectoare agroalimentare se bazează pe opiniile experţilor de piaţă din cadrul Directoratului General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală al CE, cu ajutorul celor mai noi informaţii disponibile. Documentul este publicat de trei ori pe an, iarna târziu, primăvara devreme şi spre sfârşitul toamnei.(Mai multe, pe www.bursa.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...