Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Parlamentul european nu aproba alimentele din animale clonate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parlamentul European s-a pronuntat din nou, la inceputul acestei luni, impotriva alimentelor provenite de la animale clonate si de la descendenti ai acestora obtinuti in mod traditional, facand presiuni asupra Comisiei Europene pentru interzicerea acestora, in incercarea de a reglementa comercializarea alimentelor obtinute prin tehnologii noi, scrie Agroinfo.

Daca statele membre UE resping pozitia Parlamentului European, va fi lansata o procedura de consiliere pentru a ajunge la un compromis. De asemenea, europarlamentarii au votat in favoarea unui moratorium care sa reglementeze foarte strict utilizarea alimentelor ce contin nano-ingrediente si vor, totodata, etichetarea detaliata si clara a acestora.

Decizia Comisiei Europene este esentiala cu privire la viitorul relatiilor comerciale intre UE si Statele Unite ale Americii in cazul in care SUA, care sunt mai deschise in aceasta privinta, ar putea aproba alimentele provenite de la animale clonate. Dispute majore privind comertul intre cele doua mari piete in sectorul agroalimentar au implicat pana acum organismele modificate genetic si carnea de vita cu hormoni de crestere.

TransCOOL FORUM va avea loc în 28 septembrie 2018, ora 13:00, la Romexpo
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Jucatori importanti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor perisabile se intalnesc vineri, 28 septembrie, la Romexpo, ora 13.00, in cadrul FORUMULUI TransCOOL – transport si depozitare „frig”, eveniment conex din bogata agenda TransLogistica EXPO.   Subiectele propuse, desi nu neaparat noi, incita la...

CEC Bank: Mihaela Popa, numită ca Director General–Presedinte interimar
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Actionarul CEC BANK S.A., Statul Roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, a hotarat modificarea statutului Bancii in sensul adoptarii sistemului splitat de conducere (separarea functiei de Presedinte al Consiliului de Administratie de cea de Director General – Presedinte al Comitetului de Directie). Totodata, Adunarea...