Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Parlamentul european nu aproba alimentele din animale clonate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parlamentul European s-a pronuntat din nou, la inceputul acestei luni, impotriva alimentelor provenite de la animale clonate si de la descendenti ai acestora obtinuti in mod traditional, facand presiuni asupra Comisiei Europene pentru interzicerea acestora, in incercarea de a reglementa comercializarea alimentelor obtinute prin tehnologii noi, scrie Agroinfo.

Daca statele membre UE resping pozitia Parlamentului European, va fi lansata o procedura de consiliere pentru a ajunge la un compromis. De asemenea, europarlamentarii au votat in favoarea unui moratorium care sa reglementeze foarte strict utilizarea alimentelor ce contin nano-ingrediente si vor, totodata, etichetarea detaliata si clara a acestora.

Decizia Comisiei Europene este esentiala cu privire la viitorul relatiilor comerciale intre UE si Statele Unite ale Americii in cazul in care SUA, care sunt mai deschise in aceasta privinta, ar putea aproba alimentele provenite de la animale clonate. Dispute majore privind comertul intre cele doua mari piete in sectorul agroalimentar au implicat pana acum organismele modificate genetic si carnea de vita cu hormoni de crestere.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...