Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Parlamentul european nu aproba alimentele din animale clonate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parlamentul European s-a pronuntat din nou, la inceputul acestei luni, impotriva alimentelor provenite de la animale clonate si de la descendenti ai acestora obtinuti in mod traditional, facand presiuni asupra Comisiei Europene pentru interzicerea acestora, in incercarea de a reglementa comercializarea alimentelor obtinute prin tehnologii noi, scrie Agroinfo.

Daca statele membre UE resping pozitia Parlamentului European, va fi lansata o procedura de consiliere pentru a ajunge la un compromis. De asemenea, europarlamentarii au votat in favoarea unui moratorium care sa reglementeze foarte strict utilizarea alimentelor ce contin nano-ingrediente si vor, totodata, etichetarea detaliata si clara a acestora.

Decizia Comisiei Europene este esentiala cu privire la viitorul relatiilor comerciale intre UE si Statele Unite ale Americii in cazul in care SUA, care sunt mai deschise in aceasta privinta, ar putea aproba alimentele provenite de la animale clonate. Dispute majore privind comertul intre cele doua mari piete in sectorul agroalimentar au implicat pana acum organismele modificate genetic si carnea de vita cu hormoni de crestere.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...