Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Parlamentul european nu aproba alimentele din animale clonate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parlamentul European s-a pronuntat din nou, la inceputul acestei luni, impotriva alimentelor provenite de la animale clonate si de la descendenti ai acestora obtinuti in mod traditional, facand presiuni asupra Comisiei Europene pentru interzicerea acestora, in incercarea de a reglementa comercializarea alimentelor obtinute prin tehnologii noi, scrie Agroinfo.

Daca statele membre UE resping pozitia Parlamentului European, va fi lansata o procedura de consiliere pentru a ajunge la un compromis. De asemenea, europarlamentarii au votat in favoarea unui moratorium care sa reglementeze foarte strict utilizarea alimentelor ce contin nano-ingrediente si vor, totodata, etichetarea detaliata si clara a acestora.

Decizia Comisiei Europene este esentiala cu privire la viitorul relatiilor comerciale intre UE si Statele Unite ale Americii in cazul in care SUA, care sunt mai deschise in aceasta privinta, ar putea aproba alimentele provenite de la animale clonate. Dispute majore privind comertul intre cele doua mari piete in sectorul agroalimentar au implicat pana acum organismele modificate genetic si carnea de vita cu hormoni de crestere.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...