Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Parteneriat romAno-ungar de cercetare agricolA

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit AradOnline, in cadrul Proiectului de cercetare privind toleranta la seceta a unor genotipuri cultivate in Vestul Romaniei si Sud-Vestul Ungariei, in data de 19 aprilie a.c., a fost semnat Parteneriatul de colaborare stiintifica dintre Universitatea de Vest Vasile Goldis-Arad, Universitatea de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului-Timisoara si Centrul de Cercetari Biologice al Academiei de ªtiinte din Szeged-Ungaria.

Colaborarea cu partea ungara vizeaza impactul aflatoxinelor si toxinelor cancerigene la om si animale, ca parte a Studiului pe aceeasi tema, demarat in 2009 de Facultatea de ªtiinte ale Naturii din Arad.

La Proiectul care are o valoare de 451.000 de euro, si care se va finaliza in 2013, mai colaboreaza Centrul de Asistenta si Cooperare Euroregionala Rurala-Timisoara, si Centrul Romano-German pentru Imbunatatirea Agriculturii-Timisoara. (I.S.)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...