Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Parteneriat romAno-ungar de cercetare agricolA

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit AradOnline, in cadrul Proiectului de cercetare privind toleranta la seceta a unor genotipuri cultivate in Vestul Romaniei si Sud-Vestul Ungariei, in data de 19 aprilie a.c., a fost semnat Parteneriatul de colaborare stiintifica dintre Universitatea de Vest Vasile Goldis-Arad, Universitatea de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului-Timisoara si Centrul de Cercetari Biologice al Academiei de ªtiinte din Szeged-Ungaria.

Colaborarea cu partea ungara vizeaza impactul aflatoxinelor si toxinelor cancerigene la om si animale, ca parte a Studiului pe aceeasi tema, demarat in 2009 de Facultatea de ªtiinte ale Naturii din Arad.

La Proiectul care are o valoare de 451.000 de euro, si care se va finaliza in 2013, mai colaboreaza Centrul de Asistenta si Cooperare Euroregionala Rurala-Timisoara, si Centrul Romano-German pentru Imbunatatirea Agriculturii-Timisoara. (I.S.)

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...