Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Parteneriat romAno-ungar de cercetare agricolA

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit AradOnline, in cadrul Proiectului de cercetare privind toleranta la seceta a unor genotipuri cultivate in Vestul Romaniei si Sud-Vestul Ungariei, in data de 19 aprilie a.c., a fost semnat Parteneriatul de colaborare stiintifica dintre Universitatea de Vest Vasile Goldis-Arad, Universitatea de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului-Timisoara si Centrul de Cercetari Biologice al Academiei de ªtiinte din Szeged-Ungaria.

Colaborarea cu partea ungara vizeaza impactul aflatoxinelor si toxinelor cancerigene la om si animale, ca parte a Studiului pe aceeasi tema, demarat in 2009 de Facultatea de ªtiinte ale Naturii din Arad.

La Proiectul care are o valoare de 451.000 de euro, si care se va finaliza in 2013, mai colaboreaza Centrul de Asistenta si Cooperare Euroregionala Rurala-Timisoara, si Centrul Romano-German pentru Imbunatatirea Agriculturii-Timisoara. (I.S.)

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...