Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Participare numeroasă la Simpozionul CCIFER

Autor: Ilie Stoianluni, 29 aprilie, 2013

Numeroși participanti, reprezentând diferitele segmente ale sectorului agricol (producători, procesatori şi furnizori) au participat la seminarul “Trasabilitatea produselor de bază şi disciplina fiscală, instrumente pentru protecţia consumatorului”, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER), în parteneriat cu Serviciul Economic din Bucureşti, Ambasada Franţei în România, pe data de 24 aprilie 2013.

Scopul evenimentului a fost acela de a prezenta publicului aspecte care ţin de trasabilitatea produselor, precum şi aspecte fiscale care au incidenţe asupra sectorului agricol din România.

În deschiderea seminarului, atât dl. Karim Kheirat, cât şi dl. Jean-Marc Puppi au subliniat rolul grupului de lucru din cadrul CCIFER  în crearea unei platforme de dialog între agenţii economici din sectorul agricol şi partenerii instituţionali, prin intermediul unor seminarii precum şi prin elaborarea Cărţii Albe a agriculturii in cursul anului 2013.

Dl. Viorel Morărescu, Director General Industria Alimentară, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a declarat referitor la problema trasabilităţii produselor de bază că : „In contextul mondializării accelerate este nevoie din ce în ce mai mult să se adopte instrumente din ce în ce mai eficace, în cadrul filierei agroalimentare, aşa cum sunt cele prevăzute în « pachetul igiena » existent la nivel european”. De asemenea, au fost subliniate modalităţile de funcţionare ale trasabilităţii, entităţile implicate, precum şi necesitatea acesteia pentru industria alimentară.

Prezentarea dlui. Vladimir Mănăstireanu, Preşedinte ANSVSA, a evidenţiat sistemele de control ale ANSVSA care permit pe de o parte ”creşterea continuă a nivelului de protecţie a populaţiei prin consumul de alimente”, iar pe de altă parte „creşterea cunoştinţelor consumatorilor şi dorinţa acestora de informare”.

Prezentarea dnei. Sevrine Jacobs, din cadrul Serviciului Economic al Ambasadei Franţei în România a surprins principalele caracteristici ale sistemului de control sanitar din Franţa, aducând informaţii şi  date concrete referitoare la trasabilitatea produselor alimentare, în timp ce dna. Jacqueline Laye a evidenţiat taxele impuse asupra veniturilor agricole ale persoanelor fizice şi juridice.

În a doua parte a seminarului, reprezentanţi ai ANSVSA, Guyomarc’h, Carrefour şi  Lloyd’s au participat la o masă rotundă aducând în dezbatere cazuri concrete de derulare a unor procese de trasabilitate, atât pentru produse vegetale, cât şi pentru produse animale. Ideea cheie care a rezultat în urma dezbaterilor şi a câtorva intervenţii din public a fost următoarea: „la momentul actual, statul are un rol de supervizor în procesul de trasabilitate a produselor de bază, operatorul economic fiind cel care are întreaga responsabilitate privind respectarea cerinţelor de securitate alimentară”. Dna. Gabriela Coman a concluzionat : „România este în rândul ţărilor civilizate, care poate da siguranţă consumatorului ”.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER) reuneşte 357 de companii aderente, care activează în sectoare variate şi în care acestea se poziţioneaza adesea în poziţii de lider. CCIFER are ca misiune dezvoltarea relaţiilor franco-române şi propune o gamă completă de servicii de dezvoltare a afacerilor în România. Grupul de lucru Agricol şi Agroalimentar din cadrul CCIFER are drept obiective dezvoltarea unui dialog între organisme publice şi private, transmiterea de informaţii de actualitate şi dezvoltarea de sinergii între actorii din sectorul agroalimentar.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...

Participare numeroasă la Simpozionul CCIFER

Autor: luni, 29 aprilie, 2013

Numeroși participanti, reprezentând diferitele segmente ale sectorului agricol (producători, procesatori şi furnizori) au participat la seminarul “Trasabilitatea produselor de bază şi disciplina fiscală, instrumente pentru protecţia consumatorului”, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER), în parteneriat cu Serviciul Economic din Bucureşti, Ambasada Franţei în România, pe data de 24 aprilie 2013.

Scopul evenimentului a fost acela de a prezenta publicului aspecte care ţin de trasabilitatea produselor, precum şi aspecte fiscale care au incidenţe asupra sectorului agricol din România.

În deschiderea seminarului, atât dl. Karim Kheirat, cât şi dl. Jean-Marc Puppi au subliniat rolul grupului de lucru din cadrul CCIFER  în crearea unei platforme de dialog între agenţii economici din sectorul agricol şi partenerii instituţionali, prin intermediul unor seminarii precum şi prin elaborarea Cărţii Albe a agriculturii in cursul anului 2013.

Dl. Viorel Morărescu, Director General Industria Alimentară, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a declarat referitor la problema trasabilităţii produselor de bază că : „In contextul mondializării accelerate este nevoie din ce în ce mai mult să se adopte instrumente din ce în ce mai eficace, în cadrul filierei agroalimentare, aşa cum sunt cele prevăzute în « pachetul igiena » existent la nivel european”. De asemenea, au fost subliniate modalităţile de funcţionare ale trasabilităţii, entităţile implicate, precum şi necesitatea acesteia pentru industria alimentară.

Prezentarea dlui. Vladimir Mănăstireanu, Preşedinte ANSVSA, a evidenţiat sistemele de control ale ANSVSA care permit pe de o parte ”creşterea continuă a nivelului de protecţie a populaţiei prin consumul de alimente”, iar pe de altă parte „creşterea cunoştinţelor consumatorilor şi dorinţa acestora de informare”.

Prezentarea dnei. Sevrine Jacobs, din cadrul Serviciului Economic al Ambasadei Franţei în România a surprins principalele caracteristici ale sistemului de control sanitar din Franţa, aducând informaţii şi  date concrete referitoare la trasabilitatea produselor alimentare, în timp ce dna. Jacqueline Laye a evidenţiat taxele impuse asupra veniturilor agricole ale persoanelor fizice şi juridice.

În a doua parte a seminarului, reprezentanţi ai ANSVSA, Guyomarc’h, Carrefour şi  Lloyd’s au participat la o masă rotundă aducând în dezbatere cazuri concrete de derulare a unor procese de trasabilitate, atât pentru produse vegetale, cât şi pentru produse animale. Ideea cheie care a rezultat în urma dezbaterilor şi a câtorva intervenţii din public a fost următoarea: „la momentul actual, statul are un rol de supervizor în procesul de trasabilitate a produselor de bază, operatorul economic fiind cel care are întreaga responsabilitate privind respectarea cerinţelor de securitate alimentară”. Dna. Gabriela Coman a concluzionat : „România este în rândul ţărilor civilizate, care poate da siguranţă consumatorului ”.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER) reuneşte 357 de companii aderente, care activează în sectoare variate şi în care acestea se poziţioneaza adesea în poziţii de lider. CCIFER are ca misiune dezvoltarea relaţiilor franco-române şi propune o gamă completă de servicii de dezvoltare a afacerilor în România. Grupul de lucru Agricol şi Agroalimentar din cadrul CCIFER are drept obiective dezvoltarea unui dialog între organisme publice şi private, transmiterea de informaţii de actualitate şi dezvoltarea de sinergii între actorii din sectorul agroalimentar.

Transavia controlează integral lanțul de producție
Autor: Meat MIlk  /   joi, 22 ianuarie 2015

Transavia controlează integral lanțul de producție, ca urmare a investițiilor făcute în ultima perioadă, fapt care contribuie la menținerea companiei în poziția de lider al aviculturii românești. Primul pas a fost efectuat în anul 2011, când Transavia a înființat Divizia vegetală, devenind prima companie producătoare de carne din...

Khaled El Solh, Caroli Foods: Dorim o creștere de peste 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

”Dorim o creștere de peste 10 %, a declarat domnul Khaled El Solh, CEO al companiei Caroli Foods, într-un interviu acordat publicației Magazinul Progresiv, după ce, pentu anul trecut, a fost raportată o creştere de 20% a profitabilităţii, iar cifra de afaceri a depăşit pragul de 80 milioane euro în 2014. Referindu-se la evoluția...

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg, de opt ori mai mic decât, de exemplu, în Spania sau Franța. Din totalul consumului, doar 13% din peştele de pe piaţă este pescuit în apele româneşti sau crescut în fermele piscicole din ţara noastră. În condițiile în care 87 % din pește este importat, ajung în magazine...

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...