Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Păstrăvăria Pucioasa se scaldă în ape tulburi

Autor: Ilie Stoianluni, 27 mai, 2013

În urma decolmatării lacului de acumulare, bazinele au fost golite, iar porţile păstrăvăriei, ferecate. Specialiştii de la Direcţia Silvică Dâmboviţa se tot chinuie să găsească soluţii de redeschidere, însă ministrul Apelor şi Pădurilor a delegat problema celor de la Apele Române, care trebuie să asigure apa necesară acestei păstrăvării.

Speranţele ca Păstrăvăria Pucioasa să fie redeschisă în această vară au fost “spulberate” de ministrul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii. Lucia Varga a anunţat la Târgovişte că abia la anul este posibil ca unitatea piscicolă să îşi reia activitatea. Rămasă fără sursă de apă în urma decolmatării lacului de acumulare, păstrăvăria a fost închisă şi bazinele au fost golite.

n consecinţă, şi activitatea a fost oprită – spre disperarea conducerii Direcţiei Silvice Dâmboviţa, care de ceva timp se tot luptă să o redeschidă. S-au tot făcut studii şi calcule de către specialişti pentru ca obiectivul să poată redeveni funcţional şi bazinele să fie repopulate, numai că lipsa unei surse de apă a tot dat peste cap planurile autorităţilor.

În cele din urmă, problema a ajuns şi la urechile ministrului Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, care a preluat iniţiativa şi a anunţat că în perioada următoare se va lucra intens la studiile de fezabilitate pentru a se putea realiza investiţia necesară la Păstrăvăria Pucioasa, iar obiectivul să fie în cele din urmă repus în funcţiune.

“Am primit solicitări de la directorul Direcţiei Silvice, de la preşedintele Consiliului Judeţean şi de la parlamentari legate de găsirea unei posibilităţi de a sprijini Păstrăvăria de la Pucioasa. Avem nevoie acolo de nişte lucrări realizate de Administraţia Naţională Apele Române, pentru a putea asigura apa necesară acestei păstrăvării. În perioada următoare pregătim studiile de fezabilitate şi anul viitor sper să putem realiza acele lucrări”, a explicat ministrul Lucia Varga. (Jurnal de Dâmboviţa)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...