Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pastravul de bucovina, produs traditional atestat

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroazi, citand cotidianul Evenimentul, Pastravul afumat de Bucovina este un nou produs traditional prezent pe piata, iar marca este inregistrata de SC Pastravul Auriu Vatra Dornei, firma administrata de Ciprian Vasile Dulgheru, fiul medicului veterinar Petrea Dulgheru, seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava.

Pastravul afumat de Bucovina este 100% natural, ne-au explicat cei care il produc la pastravarie. Gustul acestui pastrav special este dat de lemnul de fag vechi de doi ani si de conurile de brad folosite in procesul de productie, de asemenea afumatoarea traditionala si apa de izvor fiind alte elemente care fac acest produs special. Sarea si piperul mai sunt ingredientele folosite in prepararea pastravului, fara alte adaosuri.

Doi ani de zile s-au facut analize privind pastravul afumat de Bucovina, produsul este de o calitate foarte buna si a fost inregistrat ca produs traditional la Ministerul Agriculturii. Dupa analizele de laborator s-a constatat ca pastravul afumat de Bucovina e natural. A iesit zero la nitriti, azot sau radioactivitate. De acum sub aceasta denumire nu il va mai putea scoate nimeni pe piata, a declarat pentru Evenimentul Petrea Dulgheru.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...