Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pastravul de bucovina, produs traditional atestat

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroazi, citand cotidianul Evenimentul, Pastravul afumat de Bucovina este un nou produs traditional prezent pe piata, iar marca este inregistrata de SC Pastravul Auriu Vatra Dornei, firma administrata de Ciprian Vasile Dulgheru, fiul medicului veterinar Petrea Dulgheru, seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava.

Pastravul afumat de Bucovina este 100% natural, ne-au explicat cei care il produc la pastravarie. Gustul acestui pastrav special este dat de lemnul de fag vechi de doi ani si de conurile de brad folosite in procesul de productie, de asemenea afumatoarea traditionala si apa de izvor fiind alte elemente care fac acest produs special. Sarea si piperul mai sunt ingredientele folosite in prepararea pastravului, fara alte adaosuri.

Doi ani de zile s-au facut analize privind pastravul afumat de Bucovina, produsul este de o calitate foarte buna si a fost inregistrat ca produs traditional la Ministerul Agriculturii. Dupa analizele de laborator s-a constatat ca pastravul afumat de Bucovina e natural. A iesit zero la nitriti, azot sau radioactivitate. De acum sub aceasta denumire nu il va mai putea scoate nimeni pe piata, a declarat pentru Evenimentul Petrea Dulgheru.

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...