Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pateul Sadu, printre preferatele basarabenilor

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 18 septembrie, 2013

O cercetare de piață efectuată în Basarabia plasează produsele Scandia și, în special, pateul Sadu printre favoritele conserve de carne ale moldovenilor de peste Prut. Succesul pare a fi prețul redus pe care îl pot oferi sibienii de la Scandia, retailerilor basarabeni. În analiza publicată de Eco.md se afirmă:

”Ce ține de conservele din carne consumatorii pot găsi pe rafturile magazinelor multe produse de import. Pe lângă cele două mari întreprinderi autohtone: Carmez SA și Basarabia Nord SA care propun un sortiment variat de conserve, există cîteva companii ce s-au poziționat pe un segment mai jos de preț, ca TRC EXPOIMPOCOM SRL – Lan; Forward Internațional SRL cu mărcile de import – Sadu, Scandia, Național; Acorex Trading SRL – Pamapol; Hendrix Bail SRL -Hame, care la fel ocupă o pondere importantă.

Ca metode de promovare cel mai des utilizate de către brandurile din industria dată sunt cele care au loc nemijlocit la punctul de vânzare. Campaniile de tip BTL (degustări, prezentări, etc) în magazine, locuri publice – expoziții, tîrguri, se fac pentru a familiariza în mod direct consumatorii cu gama de produse promovată. Astfel, brandurile de mezeluri au contact direct cu consumatorul final, pentru a-și promova, consolida sau înnoi poziția pe piață, imaginea, marca și notorietatea.

O campanie de acest gen bine realizată aduce rezultate notabile și fixează produsul sau serviciul mai ușor în conștiința cumpărătorului, iar costurile de realizare sunt mai mici decît cele pentru o producție complexă tip ATL. Scopul acestei activități este să determine clientul să încerce produsul promovat pentru a-l familiariza cu caracteristicile acestuia și a-l fideliza pe viitor. De asemenea, aceste campanii de promovare scot în evidență însușiri și caracteristici ale produsului care nu apar de obicei în alte activități de promovare, aceasta fiind o obligație principală a promoterului.” (Mai multe, pe www.eco.md)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...