Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

A patra fermă de nurci din lume va fi inaugurată în România!

Autor: Meat MIlkmarți, 22 octombrie, 2013

Un grup de investitori olandezi şi-a propus ca până în luna februarie să termine amenajarea primei ferme de nurci din România, amplasată în Şercaia, judeţul Braşov.

Pentru o haină lungă, este nevoie de aproximativ 60 de nurci, informeaza Libertatea. Sa mentionam ca o astfel de ferma are o foarte mare profitabilitate, mai ales ca, dupa jupuire, carnea poate fi procesata, fiind inclusa in categoria delicateselor.

Ferma de creştere a nurcilor de la Şercaia va fi unică în ţara noastră, iar la nivel mondial, România va fi al patrulea stat, după Polonia, Lituania şi America, unde se cresc astfel de animale strict pentru blană. Investitorii au anunţat că vor angaja în total 50 de oameni, dintre care 30 au început deja munca.

Investiţia se ridică la 12,5 milioane de euro, o sumă mică, dacă ne gândim că o haină din blană de nurcă se vinde cu până la 15.000 de euro! Pentru o haină lungă de blană sunt necesare aproximativ 60 de animale, iar una scurtă necesită cel puţin 12 piei.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...