Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Patronatele din industria alimentara vor introducerea taxarii inverse

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Patronatele din industria alimentara au solicitat Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, introducerea metodei taxarii inverse in domeniu, ca o modalitate de reducere a pietei negre din industria alimentara, a declarat presedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Vom face un proiect privind taxarea inversa, pentru ca suntem constienti ca o reducere a TVA este imposibila in actuala situatie economica. Astfel, incasarea TVA-ului se va efectua la sfarsitul ciclului comercial si nu pe tot parcursul acestuia, putand duce la eliminarea pietei negre, a explicat Minea.

Potrivit reprezentantilor din industria alimentara, in perioada urmatoare se va realiza o simulare a taxarii inverse, cu scopul crearii unui act normativ corect, care sa aduca beneficii consumatorului.

Este foarte importanta aceasta problema a evaziunii fiscale, motiv pentru care in perioada urmatoare vom face niste simulari ca sa vedem ce inseamna exact taxarea inversa. Vrem sa fie intocmit un act normativ corect, care sa nu mai sufere tot felul de modificari ulterioare, a precizat si presedintele Rompan, Aurel Popescu.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...