Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Patronatul cărnii din Noua Zeelandă salută Brexit-ul

Autor: Mircea Demetermiercuri, 5 februarie, 2020

Patronatele din industriei neo-zeelandeze a cărnii a exprimat un sentiment de ușurare în ceea ce privește ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană săptămâna aceasta, deoarece oferă claritate asupra situației.

 

O declarație comună a Asociației Industrie a Carnei (MIA) și Beef – Lamb New Zealand (B – LNZ) a declarat că progresul „înlătură o parte din incertitudinea din jurul Brexit-ului și impactul asupra Noii Zeelande”.

 

Ieșirea Marii Britanii din UE la 31 ianuarie este o ieșire politică, relația comercială existentă a Regatului Unit cu UE rămâne în vigoare până la finalizarea perioadei de tranziție sau până la încheierea unui acord comercial bilateral și a fost pus în aplicare între cei doi (după cum vine primul) , ceea ce înseamnă că nu va exista nicio modificare a accesului din Noua Zeelandă până atunci.

 

„Încurajăm Marea Britanie și UE să utilizeze în mod înțelept perioada de tranziție până la 31 decembrie 2020 pentru a negocia termenii relației comerciale bilaterale”, a declarat Sirma Karapeeva, manager comercial și economic din MAI. „Odată ce acest lucru este în vigoare, țările terțe precum Noua Zeelandă vor avea mult mai multă certitudine cu privire la condițiile de tranzacționare.”

 

„Suntem în sprijinul unei negocieri privind acordurile de tranzacționare în Regatul Unit / ZZ odată ce Regatul Unit este capabil să se angajeze în acest proces și consideră că este o oportunitate de a încheia un acord de înaltă calitate, ambițios și cuprinzător”, a adăugat Karapeeva. „Negocierile comerciale actuale UE / NZ sunt în desfășurare, iar sectorul cărnii roșii caută un rezultat care să se bazeze pe drepturile sale de acces actuale ale OMC.”

 

Directorul principal al comerțului internațional B + LNZ, Esther Guy-Meakin, a adăugat că procesatorii au lucrat în colaborare cu Consiliul pentru carne din Noua Zeelandă și Guvernul Noua Zeelandă pentru a se pregăti pentru Brexit.

 

„Am investit foarte mult în planificarea contingențelor, în special în problemele administrative, gestionarea cotelor și documentația de export. Acest lucru oferă sectorului o anumită încredere în continuarea comerțului atât pe piețele din Marea Britanie, cât și din UE ”, a spus Guy-Meakin.

 

„În funcție de acordul comercial bilateral UE / Regatul Unit, există încă o anumită incertitudine cu privire la modul în care va răspunde piața, în special dacă Regatul Unit nu este în măsură să asigure reguli favorabile pentru exporturile sale de carne către UE. Acest lucru va avea consecințe pentru țările terțe, inclusiv Noua Zeelandă care tranzacționează pe ambele piețe. „

Comisia Europeană a suspendat importurile de carne de pasăre din Ucraina
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 29 ianuarie 2020

În urma focarului de gripă aviară confirmat în Ucraina, Comisia Europeană a anunțat că a suspendat importurile de carne de pasăre din acea țară.   Potrivit unui comunicat al Serviciului de Stat al Ucrainei privind siguranța alimentelor și protecția consumatorilor, un raport operațional al Comisiei Europene a confirmat...

Forumul Global pentru Alimentație și Agricultura 2020
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 ianuarie 2020

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian OROS, a participat la Reuniunea miniștrilor agriculturii din cadrul Forumului Global pentru Alimentație și Agricultură 2020 (GFFA 2020), alături de 72 de miniștri ai agriculturii de la nivel mondial și de 11 înalți demnitari ai organizațiilor mondiale (Directorul general al...