Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Patronul top meat food a fost arestat impreuna cu directorul dsv-galati

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Adevarul de Seara-Galati, Viorel Gheorghita este acuzat ca ii asigura protectia unui om de afaceri pentru ca fabrica de preparate din carne a acestuia sa nu fie amendata pentru produsele expirate sau alterate pe care le reintroducea in procesul de fabricatie. Ofiterii anticoruptie au efectuat perchezitii la sediul DSVSA Galati, dar si la fabrica de preparate din carne si magazinele alimentare ale omului de afaceri, care a fost si el retinut.

Directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Galati, Viorel Gheorghita, a fost audiat ieri la sediul Departamentul National Anticoruptie, Serviciul Teritorial Galati, timp de peste 10 ore. Alaturi de acesta a fost interogat si Dumitru Neculai, patronul retelei de magazine alimentare „Albo” si al fabricii de preparate din carne „Top Meat Food”.

Procurorii anticoruptie il acuza pe directorul DSVSA Galati ca il proteja pe omul de afaceri Dumitru Neculai ori de cate ori fabrica de preparate din carne a acestuia din urma intra in colimatorul inspectorilor veterinari.

Patronul magazinelor alimentare „Albo” scapa astfel de amenzi si inchiderea fabricii pentru ca reintroducea in procesul de fabricatie produse din carne alterate sau expirate. Conform DNA Galati, dr. Viorel Gheorghita primea in schimb produse alimentare de la Dumitru Neculai.

Procurorii anticoruptie au emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele directorului DSVSA Galati pentru luare de mita, santaj si abuz in serviciu.

Aceeasi masura a fost luata si in cazul lui Dumitru Neculai, care este acuzat de dare de mita, complicitate la abuz in serviciu si falsificare de alimente.
Ambii invinuiti si-au petrecut noaptea in arestul Politiei, urmand sa fie prezentati in aceasta dimineata la Tribunalul Galati cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Procurorii, ofiterii anticoruptie si jandarmii au descins ieri la sediul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Galati, la locuinta lui Viorel Gheorghita, dar si la magazinele alimentare si fabrica de preparate din carne a lui Dumitru Neculai, de unde au ridicat o serie de documente.

Din surse judiciare am aflat ca si alte persoane sunt suspecte de implicare in faptele amintite anterior, insa deocamdata procurorii anticoruptie efectueaza cercetari fata de acestia.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...