Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Patronul top meat food a fost arestat impreuna cu directorul dsv-galati

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Adevarul de Seara-Galati, Viorel Gheorghita este acuzat ca ii asigura protectia unui om de afaceri pentru ca fabrica de preparate din carne a acestuia sa nu fie amendata pentru produsele expirate sau alterate pe care le reintroducea in procesul de fabricatie. Ofiterii anticoruptie au efectuat perchezitii la sediul DSVSA Galati, dar si la fabrica de preparate din carne si magazinele alimentare ale omului de afaceri, care a fost si el retinut.

Directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Galati, Viorel Gheorghita, a fost audiat ieri la sediul Departamentul National Anticoruptie, Serviciul Teritorial Galati, timp de peste 10 ore. Alaturi de acesta a fost interogat si Dumitru Neculai, patronul retelei de magazine alimentare „Albo” si al fabricii de preparate din carne „Top Meat Food”.

Procurorii anticoruptie il acuza pe directorul DSVSA Galati ca il proteja pe omul de afaceri Dumitru Neculai ori de cate ori fabrica de preparate din carne a acestuia din urma intra in colimatorul inspectorilor veterinari.

Patronul magazinelor alimentare „Albo” scapa astfel de amenzi si inchiderea fabricii pentru ca reintroducea in procesul de fabricatie produse din carne alterate sau expirate. Conform DNA Galati, dr. Viorel Gheorghita primea in schimb produse alimentare de la Dumitru Neculai.

Procurorii anticoruptie au emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele directorului DSVSA Galati pentru luare de mita, santaj si abuz in serviciu.

Aceeasi masura a fost luata si in cazul lui Dumitru Neculai, care este acuzat de dare de mita, complicitate la abuz in serviciu si falsificare de alimente.
Ambii invinuiti si-au petrecut noaptea in arestul Politiei, urmand sa fie prezentati in aceasta dimineata la Tribunalul Galati cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Procurorii, ofiterii anticoruptie si jandarmii au descins ieri la sediul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Galati, la locuinta lui Viorel Gheorghita, dar si la magazinele alimentare si fabrica de preparate din carne a lui Dumitru Neculai, de unde au ridicat o serie de documente.

Din surse judiciare am aflat ca si alte persoane sunt suspecte de implicare in faptele amintite anterior, insa deocamdata procurorii anticoruptie efectueaza cercetari fata de acestia.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...