Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Patruzeci de specii mediteraneene amenintate cu extinctia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Mai mult de 40 de specii de peste marin aflate in prezent in Marea Mediterana ar putea disparea in urmatorii ani ca urmare a pescuitului excesiv, potrivit unui raport publicat recent, anunta infocarne.ro.

Conform unui studiu al Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (IUCN) Lista Rosie a speciilor amenintate din Marea Mediterana cuprinde aproape jumatate din speciile de rechini si calcani (pestii cartilaginosi) si cel putin 12 de specii de pesti ososi; acestea sunt amenintate cu disparitia din cauza, degradarii habitatului marin, a pescuitului excesiv si a poluarii.

Mai mult, specii comerciale cum ar fi tonul rosu (Thunnus thynnus), grouperul sumbru (marginatus Epinephelus), bibanul de mare (Dicentrarchus labrax) sau merluciul (Merluccius merluccius) sunt considerate a fi sub amenintarea cu disparitia la nivel regional, in principal din cauza pescuitului excesiv.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...