Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

PCS a organizat simpozionul ”3R-Reduce, Recycle, Reuse”

Autor: meatmilkluni, 15 aprilie, 2019

Vineri, 12 aprilie, la Hotel Phoenicia din București, a avut loc simpozionul cu titlul ”3R-Reduce, Recycle, Reuse”, organizat de PCS Profesional Cleaning Services, împreună cu partenerii Sealed Air, reprezentant al firmelor Cryovac Solutions, și Faerch.

 

În fața unui public de specialitate, au fost prezentate ultimele soluții de ambalare propuse procesatorilor de carne și lactate din România, soluții menite nu doar să protejeze produsul, să îi asigure și să îi prelungească viața la raft și să asicure comoditatea consumatorului, dar să se și înscrie în conceptul de sustenabilitate, atât de clamat de realitățile de azi.

 

Ulterior cuvântului de deschidere adresat participanților de domnul Elie El-Soueidy și al anunțării programului zilei, de către doamna Oana Apostol, reprezentantul companiei Faerch, din Danemarca, domnul Michael Sondergaard, a susținut o foarte interesantă comunicare în care a detaliat pe marginea ultimelor tipuri de ambalaje destinate cărnii și produselor ready-meal, ambalaje realizate din MAPETPP și PP-EVOH-PE, care asigură o deosebită protecție produselor alimentare, au o extrem de ridicată absorbție a lichidelor dar și un design deosebit, care reduce materialul utilizat la formarea casoletelor, precum și spațiul de transport și depozitare cu cca 70 %.

 

La rândul său, doamna Gabriela Elek, reprezentantă a companiei Sealed Air, a susținut prezentarea cu titlul ”Noi tendințe în industria de ambalare pentru carnea de pui, carnea roșie procesată, carnea procesată, brânză, pește, semipreparate, fructe și legume”.

 

După o pledoarie pentru necesitatea grijii față de mediu, și argumentând această pledoarie, doamna Elek a anunțat auditoriul că Sealed Air și-apropus ca, până în anul 2025, să folosească la fabricarea ambalajelor materiale 100 % reciclate, din care, cel puțin 60 %, reciclate post-consumator.

 

Concomitent, însă, doamna Gabriela Elek a fost fermă: ”Nu se va renunța la utilizarea materialului plastic”, doar că această utilizare este și va fi regândită. În acest sens, Sealed Air s-a concentrat pe folosirea monomaterialelor din PP și PET, pentru fabricarea ambalajelor, dând amănunte despre produse cum ar fi Sealappeal, Cryovac BDF, pungile termocontractabile Cryovac OptiDure și, cea mai performantă soluție, Platforma Cryovac Darfresh, toate acestea având grosimi mult reduse și realizându-se astfel o economie de material de până la 66 %, aceasta însemnând și o diminuare corespunzătoare a impactului față de mediu.

 

Preluând tema, doamna Corina Poslusnic a dat o serie de date tehnice referitoare la toate aceste produse, în special la cele destinate ambalării cărnii roșii.

 

În final, în sesiunea dedicată concluziilor, atât reprezentanții Sealed Air, Cryovac și Faerch, cât, mai ales, specialiștii companiilor participanți în auditoriu, au evidențiat noutatea soluțiilor propuse cât și, mai ales, eficiența lor sub toate aspectele.

 

Premieră tehnologică europeană, de la Tetra Pak
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 iulie 2019

(Comunicat) Tetra Pak a anuntat inceperea testelor pentru introducerea in Europa a paielor din hartie pentru bauturi. Astfel, Tetra Pak devine prima companie de ambalaje din carton care ofera astfel de paie pentru bauturi la cutie in Europa.   Compania si-a anuntat totodata intentia de a-si face publice inovatiile in domeniul...

SIG a lansat cartonul aseptic cu folie de aluminiu certificată ASI
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 18 iulie 2019

Pentru prima oară, SIG a lansat cartoane aseptice cu folie de aluminiu certificată ASI, disponibilă pentru consumatori, realizate în parteneriat cu B-Better, un brand de start de la platforma Unilever's Future Platform.   Aprovizionarea responsabilă   Standardul de inițiativă pentru managementul aluminiului (ASI) este...