Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

Pe 7 octombrie, la Semtest BVN Mureș, va avea loc Parada Taurilor

Autor: Maria Demetriadluni, 25 septembrie, 2017

În ziua de 7 octombrie 2017, în organizarea Semtest BVN Mureș, în arena din Sângeorgiu de Mureș, va avea loc ce-a de-a 16-a ediție a Paradei Taurilor, singurul eveniment de acest gen din România.

 

La manifestarea care va începe la ora 11, sunt așteptați să participe peste 1.500 de fermieri din 30 de județe, crescători de bovine de lapte, carne și rase mixte, urmând a fi expuse 30 de exemplare de animale de top.

 

Cu această ocazie, domnul inginer Valer Radu Sician, Directorul General al Semtest BVN Mureș, ne asigură că va fi un spectacol al geneticii, in prim plan fiind taurii utilizati in fermele din Romania, tauri de talie internațională care scriu adevărate pagini de  istorie pentru zootehnia românească, reprezentând o genetică de vârf care poate fi admirată doar la  Sângeorgiu de Mureș.

Global Meat: Premium Porc investește în eficientizarea activității din România
Autor: Miruna Sorescu  /   miercuri, 20 septembrie 2017

Operatorul danez Premium Porc intenționează să investească masiv, cu scopul de a-și spori eficiența producției și de a-și extinde vânzările pe piața românească pe care se bazează, informează Global Meat News.   Premium Porc este cel de-al doilea mare crescător de porci din România, precedat doar de filiala locală a...

INSSE: Efectivele de porcine la 1 mai 2017 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   luni, 18 septembrie 2017

Potrivit ultimului raport emis de INSSE, la  1  mai  2017,  faţă  de  aceeaşi  dată  a  anului  2016,  efectivele de porcine au scăzut cu 1,9% pe total şi cu  3,8% la efectivul matcă .   Analizând distribuţia efectivelor de porcine la 1 mai 2017 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 ...