Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe agricultura, romania a atras 7,6 miliarde de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Achim Irimescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a efectuat o vizita in judetul Satu Mare in data de 18 septembrie 2012 pentru a se intalni cu beneficiarii de fonduri europene din judet

. Alaturi de domnia sa s-au mai aflat George Octavian Turtoi, director general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si Radu Roatis, consilier al secretarului de stat.

Scopul principal al acestei intalniri l-a constituit discutarea unor aspecte punctuale si concrete privind derularea fondurilor europene de catre beneficiarii de la nivel local, in vederea accelerarii absorbtiei de fonduri comunitare. Astfel, in cadrul acestei intalniri s-a dorit sa se sublinieze neajunsurile intampinate de beneficiari, cauzele acestora si mai ales, gasirea de solutii care sa conduca la marirea ritmului de absorbtie a fondurilor europene.

Secretarul de stat Achim Irimescu a declarat ca la aproape sase ani de la lansarea Programului National de Dezvoltare Rurala, Romania a cheltuit aproximativ jumatate din alocarea financiara pentru perioada 2007-2013.

Romania a avut o sansa foarte mare pe care nu o foloseste, dupa ce i-a fost alocata suma de 34,5 miliarde euro pentru perioada 2007-2013, din care 13,5 miliarde pentru agricultura. Pe agricultura a reusit sa absoarba 7,6 miliarde.
Rata absorbtiei fondurilor europene pentru agricultura este cea mai buna la nivelul tarii. Am reusit sa atragem 98% din FEGA (platile directe) si aproape 50% din fondurile destinate pentru dezvoltare rurala „, a declarat Achim Irimescu.(Biroul de Presa al MADR)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...