Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe agricultura, romania a atras 7,6 miliarde de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Achim Irimescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a efectuat o vizita in judetul Satu Mare in data de 18 septembrie 2012 pentru a se intalni cu beneficiarii de fonduri europene din judet

. Alaturi de domnia sa s-au mai aflat George Octavian Turtoi, director general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si Radu Roatis, consilier al secretarului de stat.

Scopul principal al acestei intalniri l-a constituit discutarea unor aspecte punctuale si concrete privind derularea fondurilor europene de catre beneficiarii de la nivel local, in vederea accelerarii absorbtiei de fonduri comunitare. Astfel, in cadrul acestei intalniri s-a dorit sa se sublinieze neajunsurile intampinate de beneficiari, cauzele acestora si mai ales, gasirea de solutii care sa conduca la marirea ritmului de absorbtie a fondurilor europene.

Secretarul de stat Achim Irimescu a declarat ca la aproape sase ani de la lansarea Programului National de Dezvoltare Rurala, Romania a cheltuit aproximativ jumatate din alocarea financiara pentru perioada 2007-2013.

Romania a avut o sansa foarte mare pe care nu o foloseste, dupa ce i-a fost alocata suma de 34,5 miliarde euro pentru perioada 2007-2013, din care 13,5 miliarde pentru agricultura. Pe agricultura a reusit sa absoarba 7,6 miliarde.
Rata absorbtiei fondurilor europene pentru agricultura este cea mai buna la nivelul tarii. Am reusit sa atragem 98% din FEGA (platile directe) si aproape 50% din fondurile destinate pentru dezvoltare rurala „, a declarat Achim Irimescu.(Biroul de Presa al MADR)

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...