Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pe: carnea clonata permisa in continuare in farfuriile europenilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Actuala legislatie europeana care permite comercializarea carnii clonate va ramane in vigoare, dupa ce guvernele europene si Parlamentul European (PE) nu au reusit sa ajunga la un acord asupra modului de a interzice acest produs, anunta adevarul.ro.

La capatul a trei ani de negocieri pe marginea unei propuneri legislative, discutiile s-au terminat fara a se ajunge la un compromis, a anuntat Presedintia ungara a UE. Totusi, animalele clonate, precum taurinele sau porcii, nu vor ajunge direct pe masa consumaturilor, deoarece ar fi prea scumpe (pana la 100.000 de euro pentru un taur). Ele sunt destinate reproductiei.

Controversele sunt legate de incadrarea comercializarii carnii provenite din descendentii clonelor. Deputatii europeni au cerut interzicerea comercializarii pana la a cincea generatie de descendenti, dar guvernele membre ale UE au considerat ca e o solutie impracticabila si ca ar putea fi contestata de partenerii UE la Organizatia Mondiala a Comertului.

PE a propus apoi un sistem etichetare obligatorie a carnii provenite din descendentii clonelor. Guvernele au considerat ca si aceasta optiune e nerealista, nefiind dispuse sa accepte etichetarea decat pentru carnea de bovina. Cum nu s-a ajuns la un acord, regulile actuale, ce dateaza din 1997, raman in vigoare, fara a mentiona o incadrare specifica pentru comercializarea carnii clonate. Bruxelles-ul poate propune un nou text, dar „ar dura ani” pana la identificarea unui proiect cu sanse de concretizare, a avertizat Presedintia ungara.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...