Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe: carnea clonata permisa in continuare in farfuriile europenilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Actuala legislatie europeana care permite comercializarea carnii clonate va ramane in vigoare, dupa ce guvernele europene si Parlamentul European (PE) nu au reusit sa ajunga la un acord asupra modului de a interzice acest produs, anunta adevarul.ro.

La capatul a trei ani de negocieri pe marginea unei propuneri legislative, discutiile s-au terminat fara a se ajunge la un compromis, a anuntat Presedintia ungara a UE. Totusi, animalele clonate, precum taurinele sau porcii, nu vor ajunge direct pe masa consumaturilor, deoarece ar fi prea scumpe (pana la 100.000 de euro pentru un taur). Ele sunt destinate reproductiei.

Controversele sunt legate de incadrarea comercializarii carnii provenite din descendentii clonelor. Deputatii europeni au cerut interzicerea comercializarii pana la a cincea generatie de descendenti, dar guvernele membre ale UE au considerat ca e o solutie impracticabila si ca ar putea fi contestata de partenerii UE la Organizatia Mondiala a Comertului.

PE a propus apoi un sistem etichetare obligatorie a carnii provenite din descendentii clonelor. Guvernele au considerat ca si aceasta optiune e nerealista, nefiind dispuse sa accepte etichetarea decat pentru carnea de bovina. Cum nu s-a ajuns la un acord, regulile actuale, ce dateaza din 1997, raman in vigoare, fara a mentiona o incadrare specifica pentru comercializarea carnii clonate. Bruxelles-ul poate propune un nou text, dar „ar dura ani” pana la identificarea unui proiect cu sanse de concretizare, a avertizat Presedintia ungara.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...