Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe: carnea clonata permisa in continuare in farfuriile europenilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Actuala legislatie europeana care permite comercializarea carnii clonate va ramane in vigoare, dupa ce guvernele europene si Parlamentul European (PE) nu au reusit sa ajunga la un acord asupra modului de a interzice acest produs, anunta adevarul.ro.

La capatul a trei ani de negocieri pe marginea unei propuneri legislative, discutiile s-au terminat fara a se ajunge la un compromis, a anuntat Presedintia ungara a UE. Totusi, animalele clonate, precum taurinele sau porcii, nu vor ajunge direct pe masa consumaturilor, deoarece ar fi prea scumpe (pana la 100.000 de euro pentru un taur). Ele sunt destinate reproductiei.

Controversele sunt legate de incadrarea comercializarii carnii provenite din descendentii clonelor. Deputatii europeni au cerut interzicerea comercializarii pana la a cincea generatie de descendenti, dar guvernele membre ale UE au considerat ca e o solutie impracticabila si ca ar putea fi contestata de partenerii UE la Organizatia Mondiala a Comertului.

PE a propus apoi un sistem etichetare obligatorie a carnii provenite din descendentii clonelor. Guvernele au considerat ca si aceasta optiune e nerealista, nefiind dispuse sa accepte etichetarea decat pentru carnea de bovina. Cum nu s-a ajuns la un acord, regulile actuale, ce dateaza din 1997, raman in vigoare, fara a mentiona o incadrare specifica pentru comercializarea carnii clonate. Bruxelles-ul poate propune un nou text, dar „ar dura ani” pana la identificarea unui proiect cu sanse de concretizare, a avertizat Presedintia ungara.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...