Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe fermierii vranceni ii paste falimentul

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fara subventii de la stat, din cele sapte ferme mari de crestere a bovinelor din Vrancea, una a dat deja faliment, scrie realitatea.net. Alti tineri fermieri sunt la un pas de insolventa. „Fara aceasta subventie este dezastru in agricultura, mai ales in zootehnie, la capitolul vaca de lapte, pentru ca in fiecare zi dispare cate o ferma. De exemplu, la nivelul judetului Vrancea sunt 7 ferme mai mari, din care una din zona Adjudului a clacat „, spune Neata Toader, presedintele Asociatiei Generale a Crescatorilor de Taurine din Romania.

Radu Toma este un tanar fermier aflat la un pas de insolventa. El se gandeste sa isi sacrifice sau sa isi vanda animalele. „Nu stiu daca s-ar mai incumeta cineva sa mai creasca animale din cauza ca nu mai primeste subventie. Noi putem sa spunem ca traiam si pe baza subventiei. Voi duce la abator animalele, in prima faza 15, 20, iar daca la iarna nu pot sa merg mai departe, le duc pe toate si asta este situatia, afirma Toma.

Pana anul trecut, cei care cresteau vaci cu lapte primeau o subventie de aproape 500 de lei pe cap de animal, dar acum Guvernul le-a taiat banii. „Anul acesta nu s-a stabilit o subventie pe cap de bovina. Sa speram ca pana la sfarsitul anului vor veni fonduri pentru aceste animale”, declara Vasile Chirila, directorul APIA Vrancea.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...