Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe fermierii vranceni ii paste falimentul

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fara subventii de la stat, din cele sapte ferme mari de crestere a bovinelor din Vrancea, una a dat deja faliment, scrie realitatea.net. Alti tineri fermieri sunt la un pas de insolventa. „Fara aceasta subventie este dezastru in agricultura, mai ales in zootehnie, la capitolul vaca de lapte, pentru ca in fiecare zi dispare cate o ferma. De exemplu, la nivelul judetului Vrancea sunt 7 ferme mai mari, din care una din zona Adjudului a clacat „, spune Neata Toader, presedintele Asociatiei Generale a Crescatorilor de Taurine din Romania.

Radu Toma este un tanar fermier aflat la un pas de insolventa. El se gandeste sa isi sacrifice sau sa isi vanda animalele. „Nu stiu daca s-ar mai incumeta cineva sa mai creasca animale din cauza ca nu mai primeste subventie. Noi putem sa spunem ca traiam si pe baza subventiei. Voi duce la abator animalele, in prima faza 15, 20, iar daca la iarna nu pot sa merg mai departe, le duc pe toate si asta este situatia, afirma Toma.

Pana anul trecut, cei care cresteau vaci cu lapte primeau o subventie de aproape 500 de lei pe cap de animal, dar acum Guvernul le-a taiat banii. „Anul acesta nu s-a stabilit o subventie pe cap de bovina. Sa speram ca pana la sfarsitul anului vor veni fonduri pentru aceste animale”, declara Vasile Chirila, directorul APIA Vrancea.

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 23 mai 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat...

Top-ul lunii aprilie al vizibilității în online a mărcilor de carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 mai 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii marcilor de carne si produse din carne, in online, pentru luna aprilie 2018.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai...