Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pe internet, despre carnea de porc

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Chiar daca exista cateva asociatii ale crescatorilor de porcine in Romania, unele regionale, altele la nivel national, acestea nu au o prezenta definita pe internet. Astfel, cei interesati ar putea lua exemplul asociatiilor straine, fie din Uniunea Europeana, fie din afara spatiului comunitar, privind modalitatile rapide de informare a jucatorilor implicati in activitatea de crestere a porcilor, procesarea si comercializarea produselor din carne de porc.

|www.pigproducer.net|
In Danemarca, a luat fiinta in 1990 Asociatia Europeana a Carnii de porc, un forum destinat celor care vor sa dezbata probleme legate de vanzarea sau cresterea porcinelor, dar nu in ultimul rand si despre noile tehnologii din domeniu. Forumul este descris ca o retea europeana de fermieri, cercetatori si consultanti, care are drept scop inlesnirea cooperarii intre membri, incurajarea schimbului de informatii, promovarea si asistarea membrilor in probleme nationale si sociale in domeniul cresterii porcinelor, dar si promovarea ideilor europene cu privire la cresterea porcilor. The European Pig Producers are o filiala si in Ungaria si organizeaza o serie de intalniri si seminarii care sa sprijine producatorii.

|www.q-porkchains.org|
O initiativa la nivel european are ca scop sustinerea lanturilor producatoare de carne de porc de calitate foarte buna. Q-PorkChains a fost infiintata in urma colaborarii dintre Facultatea de Stiinte Agricole a Universitatii din Aarhus si Facultatea de Stiinte a Universitatii din Copenhaga. Pe site-ul proiectului sunt prezentate atat parerile consumatorilor fata de industria carnii si preparatelor din carne de porc, cat si beneficiile pe care jucatorii din industrie le pot avea aderand la Q-PorkChains. De asemenea, site-ul pune la dispozitia cititorilor o serie de studii care ar putea ajuta la intelegerea pietei, dar si un link catre o platforma de training pentru cei din industrie.

|www.thepigsite.com|
Prezinta orice fel de informatie de care un crescator de porcine ar avea nevoie. Site-ul are informatia atat din Statele Unite, cat si din zona europeana. De asemenea, site-ul ofera si o serie de oportunitati de achizitie de echipamente necesare pentru cresterea porcilor, tratamente medicamentoase sau solutii pentru furajare. Utilizatorii pot apela si la serviciile de consultanta puse la dispo­zitie pe pagina dedicata si are o sectiune denumita Knowledge Center, unde sunt disponibile in diverse formate electronice mai multe materiale ajutatoare (video, foto, pdf).

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

http://www.acbcr.ro/   Portalul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România atinge şi dezbate, în principal, nevoia unei strategii naţionale pe termen lung, în acest domeniu, ineficienţa şi inconsecvenţa  unor măsuri de sprijin pentru agricultură şi adaptarea greoaie a fermierilor români la condiţiile...

InfoWeb-Ediția 23
Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf   Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor...