Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară

Autor: meatmilkvineri, 2 august, 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 272 de unități.

 

Controalele au vizat: 179 de unități de alimentație publică, 7 pizzerii, o pensiune, 6 cantine, 6 cofetării/patiserii, 10 laboratoare de cofetărie/patiserie, 44 de magazine alimentare, 3 supermarket-uri, 7 tonete de înghețată, 5 depozite alimentare, 2 unități de produse congelate și 2 autoutilitare. În urma acestor controale s-au constatat neconformități referitoare la:

 

-manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;

-comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;

-ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;

-condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;

-depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

-nedemonstrarea trasabilității produselor alimetare;

-efectuarea transporturilor de produse de origine animală cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar.

 

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 56 de unități, respectiv 16 restaurante, 13 unități tip fast – food, 4 unități tip bufet, 4 magazine alimentare, un bar, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 braserii, 2 patiserii, 2 tonete înghețată, o rulotă, 6 depozite alimentare1 unitate produse congelate și 2 autoutilitare,  au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 513.200 de lei.

 

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 211,5 kg de produse alimenrae și 30 de buc ouă improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

 

Prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, A.N.S.V.S.A. pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

 

Medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 supraveghează şi verifică  permanent unităţile aflate pe Litoralul românesc. Serviciul Comunicare și Logistică Documentară

ANPC: Proiect de Ordin cu privire la campaniile promoționale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 septembrie 2019

(Comunicat ANPC) Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, prin Direcția Generală Control și  Supraveghere Piață și Armonizare Europeană,  a propus pentru consultare publică, la data de 29.08.2019, un Proiect de Ordin pentru informarea consumatorilor de către operatorii economici cu privire la continuarea...

Trei condiții esențiale pentru o bună funcționare a unităților CIP
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 30 august 2019

În aplicațiile cu standarde ridicate de igienă, cum ar fi producția alimentară, igiena este deosebit de importantă, iar unitățile CIP își au importanța lor. Toate conductele și tuburile trebuie spălate regulat cu agenți de curățare pentru a îndepărta bacteriile, reziduurile chimice și biologice și pentru a preveni răspândirea...