Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe piata americana cresc preturile la carnea en-gros

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea americana s-a scumpit, iar cresterea preturilor pe piata en-gros are la baza un argument foarte simplu, spun specialistii in domeniu: cererea in crestere. La porcine si vita, preturile au crescut pe piata en-gros, ceea ce a condus la o crestere si la producatorii finali. Totusi, preturile la vanzarile en-gros si cele de retail nu functioneaza in tandem. De obicei, se poate vorbi de o perioada de o luna pana cand efectele se pot vedea la consumatorul final.

Preturile de productie au crescut in primele patru luni ale anului, cu pana la 5,7% fata de perioada similara a anului trecut. Cresterea pe piata la consumatorul final nu s-a facut inca simtita, fiind asteptata in perioada viitoare.

Astfel, la acest capitol, preturile nu sunt mai mari decat in perioada similara a anului trecut. Cel mai probabil vor mai trece cateva luni ca preturile din retailul american sa creasca si aproape sigur aceasta crestere nu va fi la acelasi nivel cu cele de la livrarile de carne bruta, aceasta si ca urmare a costurilor scazute cu forta de munca.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...