Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pe piata americana cresc preturile la carnea en-gros

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea americana s-a scumpit, iar cresterea preturilor pe piata en-gros are la baza un argument foarte simplu, spun specialistii in domeniu: cererea in crestere. La porcine si vita, preturile au crescut pe piata en-gros, ceea ce a condus la o crestere si la producatorii finali. Totusi, preturile la vanzarile en-gros si cele de retail nu functioneaza in tandem. De obicei, se poate vorbi de o perioada de o luna pana cand efectele se pot vedea la consumatorul final.

Preturile de productie au crescut in primele patru luni ale anului, cu pana la 5,7% fata de perioada similara a anului trecut. Cresterea pe piata la consumatorul final nu s-a facut inca simtita, fiind asteptata in perioada viitoare.

Astfel, la acest capitol, preturile nu sunt mai mari decat in perioada similara a anului trecut. Cel mai probabil vor mai trece cateva luni ca preturile din retailul american sa creasca si aproape sigur aceasta crestere nu va fi la acelasi nivel cu cele de la livrarile de carne bruta, aceasta si ca urmare a costurilor scazute cu forta de munca.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...