Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe piata americana cresc preturile la carnea en-gros

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea americana s-a scumpit, iar cresterea preturilor pe piata en-gros are la baza un argument foarte simplu, spun specialistii in domeniu: cererea in crestere. La porcine si vita, preturile au crescut pe piata en-gros, ceea ce a condus la o crestere si la producatorii finali. Totusi, preturile la vanzarile en-gros si cele de retail nu functioneaza in tandem. De obicei, se poate vorbi de o perioada de o luna pana cand efectele se pot vedea la consumatorul final.

Preturile de productie au crescut in primele patru luni ale anului, cu pana la 5,7% fata de perioada similara a anului trecut. Cresterea pe piata la consumatorul final nu s-a facut inca simtita, fiind asteptata in perioada viitoare.

Astfel, la acest capitol, preturile nu sunt mai mari decat in perioada similara a anului trecut. Cel mai probabil vor mai trece cateva luni ca preturile din retailul american sa creasca si aproape sigur aceasta crestere nu va fi la acelasi nivel cu cele de la livrarile de carne bruta, aceasta si ca urmare a costurilor scazute cu forta de munca.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...