Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou

Autor: Nora Marinvineri, 16 februarie, 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.

 

În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile într-o măsură similară. Prețurile producătorilor francezi au crescut cu 2 cenți pe kg greutate de sacrificare, în timp ce prețurile producției spaniole au crescut cu 1 cent.

 

Observatorii pieței au tendința să spună că această dezvoltare prietenoasă a pieței poate fi atribuită cantităților descrescătoare de porci pentru sacrificare, care întrunesc cererea intensă din domeniul comerțului cu carne.

 

Prețurile inferioare par să fie utilizate în mod activ pentru a umple depozitele de depozitare la rece cu carne de porc la prețuri reduse. Acest lucru ar putea rezulta din greutățile de sacrificare care au coborât, cel mai recent, aproape peste tot. Numai în Danemarca, prețul nu este încă pregătit să se ridice în această săptămână.

 

În Germania, chiar și după această primă creștere a prețurilor, cererea de porc pentru sacrificare continuă să fie intensă. Cu toate acestea, cantitățile oferite sunt destul de ușor de gestionat, deși nu sunt întotdeauna suficiente pentru acoperirea cererii pe termen scurt. În consecință, este de așteptat ca cotațiile să crească în această săptămână, din perspectiva actuală.

 

Zenith: Top-ul achizițiilor globale ale anului 2017, din indstria alimentară
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 31 ianuarie 2018

Potrivit unui raport al Zenith Global, 2017 a fost un nou an record pentru tranzacțiile din industria alimentară, nu mai puțin de 727 de tranzacții fiind înregistrate în baza de date bevblog.net, însemnând,  în medie, aproape 14 preluări sau fuziuni în fiecare săptămână.   Totalul tranzacțiilor a fost cu 103, mai mare...

Rabobank: În 2018, sectorul avicol din Europa de Est va avea o creștere consistentă
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 10 ianuarie 2018

Potrivit ultimelor analize, specialiștii Rabobank afirmă că perspectiva pentru industria globală avicolă, pentru 2018, este promițătoare, cu fundamentale relativ pozitive, dar va fi necesară o strategie disciplinată de creștere a aprovizionării, mai ales că incertitudinile sunt în creștere, cum ar fi posibila revenire a gripei aviare...