Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou

Autor: Nora Marinvineri, 16 februarie, 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.

 

În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile într-o măsură similară. Prețurile producătorilor francezi au crescut cu 2 cenți pe kg greutate de sacrificare, în timp ce prețurile producției spaniole au crescut cu 1 cent.

 

Observatorii pieței au tendința să spună că această dezvoltare prietenoasă a pieței poate fi atribuită cantităților descrescătoare de porci pentru sacrificare, care întrunesc cererea intensă din domeniul comerțului cu carne.

 

Prețurile inferioare par să fie utilizate în mod activ pentru a umple depozitele de depozitare la rece cu carne de porc la prețuri reduse. Acest lucru ar putea rezulta din greutățile de sacrificare care au coborât, cel mai recent, aproape peste tot. Numai în Danemarca, prețul nu este încă pregătit să se ridice în această săptămână.

 

În Germania, chiar și după această primă creștere a prețurilor, cererea de porc pentru sacrificare continuă să fie intensă. Cu toate acestea, cantitățile oferite sunt destul de ușor de gestionat, deși nu sunt întotdeauna suficiente pentru acoperirea cererii pe termen scurt. În consecință, este de așteptat ca cotațiile să crească în această săptămână, din perspectiva actuală.

 

FAO: Indicele prețurilor la alimente a rămas stabil
Autor: meatmilk  /   vineri, 4 mai 2018

Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare în aprilie a rămas în linii mari stabil, cu o medie de 173,5 puncte, fiind în creștere ușoară față de luna martie și mai mare cu 2,7% decât în aceeași lună a anului 2017.   Prețurile la cereale și la produsele lactate au continuat să crească, iar cele la zahăr au...

Bursa de energie EEX va tranzacționa lapte și lactate
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 25 aprilie 2018

Bursa Europeană EEX dezvoltă, operează și conectează piețe sigure, lichide și transparente pentru produse energetice și produse conexe, însă, ca dovadă a importanței operațiunilor cu lapte și lactate, își  va extinde comerțul cu produse lactate cu viitorul laptelui lichid începând din 15 august 2018.   În acest fel,...