Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou

Autor: Nora Marinvineri, 16 februarie, 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.

 

În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile într-o măsură similară. Prețurile producătorilor francezi au crescut cu 2 cenți pe kg greutate de sacrificare, în timp ce prețurile producției spaniole au crescut cu 1 cent.

 

Observatorii pieței au tendința să spună că această dezvoltare prietenoasă a pieței poate fi atribuită cantităților descrescătoare de porci pentru sacrificare, care întrunesc cererea intensă din domeniul comerțului cu carne.

 

Prețurile inferioare par să fie utilizate în mod activ pentru a umple depozitele de depozitare la rece cu carne de porc la prețuri reduse. Acest lucru ar putea rezulta din greutățile de sacrificare care au coborât, cel mai recent, aproape peste tot. Numai în Danemarca, prețul nu este încă pregătit să se ridice în această săptămână.

 

În Germania, chiar și după această primă creștere a prețurilor, cererea de porc pentru sacrificare continuă să fie intensă. Cu toate acestea, cantitățile oferite sunt destul de ușor de gestionat, deși nu sunt întotdeauna suficiente pentru acoperirea cererii pe termen scurt. În consecință, este de așteptat ca cotațiile să crească în această săptămână, din perspectiva actuală.

 

FAO: Prețurile cresc la unt, brânză și lapte praf integral
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 aprilie 2018

(Comunicat) Potrivit FAO, Indicele FAO pentru prețurile la alimente a crescut în luna martie, determinat de creșterea robustă a prețurilor la cereale și la produsele lactate.   În luna martie, indicele a înregistrat o medie de 172,8 puncte, cu 1,1% mai mult decât în februarie și cu 0,7% peste valoarea sa de anul...

FAO: Prețul laptelui a dus la creșterea prețurilor la alimente
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 martie 2018

(Comunicat) Creșterea prețurilor mondiale la cereale și produsele lactate a compensat în aflux prețurile mai scăzute la uleiurile vegetale, ceea ce a determinat creșterea prețurilor produselor alimentare la nivel mondial în februarie.   Indicele FAO pentru prețurile la alimente a înregistrat o medie de 170,8 puncte în...